Nyheder23. oktober 2018

Maria Hirse skifter navn før retssag: Risikerer fængsel

Den tidligere bogstavvender Maria Hirse har skiftet navn, inden hun i retten skal forsvare sig i en sag om hæleri, forsøg på tyveri og besiddelse af ulovlige våben.
Maria Hirse
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Når Mariia Madeleine Sea Svensson i begyndelsen af det nye år tager plads i retten i Helsingør, vil tilhørerne genkende hende som Maria Hirse fra ”Lykkehjulet”.

Rigmanden Peter Asschenfeldts tidligere modelkæreste har ligesom sangerinden Medina forsøgt at gemme sig bag et nyt navn, inden retssagen gennemføres.

Medina Valbak skiftede som bekendt navn til Frederikke Hansen, inden hun i retten blev dømt for at have kørt bil efter at have indtaget alkohol og kokain. Sangerinden hedder nu Medina igen.

Maria Hirse, som nu har adresse i Slagelse, har valgt at skjule sig under det mere eksotiske Mariia Madeleine Sea Svensson.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/medina_6.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Medinas kneb med at skifte navn inden retsmødet fungerede heller ikke. Pressen gennemskuede hurtigt, at Frederikke Hansen var identisk med Medina. (Foto: Mikael Rieck)

Rockerkæreste

Den snart 47-årige Maria Hirse er sammen med sin tidligere rockerkæreste, som i øvrigt også har skiftet navn, tiltalt for hæleri.

I et nordsjællandsk sommerhus mener politiet, at de har opbevaret og videresolgt tyvekoster såsom sølvlysestager, køkkenmaskiner, vin og spiritus, et Philippe Starck-sofabord, PH-lamper, seks elkedler, fem brødristere og meget andet til en samlet værdi af 115.000 kr.

Desuden er Hirse tiltalt for at være i besiddelse af et knojern, da politiet den 15. juli 2017 ransagede hendes sommerbolig – det er en overtrædelse af våbenbekendtgørelsen.

Endelig er Maria Hirse tiltalt for forsøg på tyveri.

Den 31. juli 2017 skaffede Hirse og en nu 23-årig kvindelig bekendt sig adgang til en ridestald på en gård ved Græsted i Nordsjælland.

Parret blev fanget og holdt fast af gårdens ejer – en tidligere politibetjent.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/plejeltvej_3_graested_googlemaps_maria_hirse_sag.jpg
 (Foto: Googlemaps)

Det var til denne idylliske gård, Maria Hirse og en veninde skaffede sig adgang sent om aftenen. (Foto: Googlemaps)

Maria Hirse fortryder

Via Facebook forsøgte Maria Hirse at forklare gårdens ejer, hvorfor hun og veninden pludselig stod blandt hans heste midt om natten:

– Det er fuldstændig korrekt, at en veninde og jeg ved en pludselig indskydelse vælger at standse ved din gård, da vi i længere tid har talt om at anskaffe os en hest. For et stykke tid siden så vi din gård være nævnt som opstaldningssted, og da vi kører gennem Havreholm på vej hjem, så stopper vi.

– Fortryder vi det nu? Ja. Faktum er, at vi går ned langs stalden for at se, hvor mange bokse der har åbent vindue.

– Da klokken er 22.45, vil vi ikke forstyrre, men da vi gerne vil se størrelsen på hesteboksene, åbner vi stalddøren. Vi når dog kun lige at træde ind, da lyset bliver tændt, og nogle mennesker kommer løbende og råber op.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/petr_asschenfeldt_og_maria_hirse.jpg
 (Foto: Aller Media)

Maria Hirse og rigmanden Peter Asschenfeldt dannede en overgang par og fik sammen en datter. (Foto: Aller Media)

Blå mærker

Efter den civile anholdelse beklagede Maria Hirse på Facebook sig over den pensionerede politimands behandling af hende, og hun fremviste fotos af blå mærker på sin krop.

Ud over at anklagemyndigheden ønsker Maria Hirse, rockerkæresten og veninden dømt, går man også efter, at arbejdshandsker, knojern, fire brækjern, en sort dametaske med indbrudsværktøj og en sækkevogn, som lå i bilens bagagerum, konfiskeres.

Maria Hirse risikerer at havne i fængslet, hvis dommeren finder hende skyldig.

Sponsoreret indhold