Nyheder15. juni 2016

Henrik kan lære af 95-årig: Philip svigter ikke

I Storbritannien gør den 95-årige prins Philip, hvad han kan for at støtte sin kone, 90-årige dronning Elizabeth. Og han har aldrig gjort krav på at blive kaldt konge.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160528-prins_henrik_-_bridge-tsl-0020.jpg
 Foto Thomas Laursen

En rigtig gentleman kender sine pligter.

95-årige Prins Philip stod da også ved sin hustrus side, da Storbritannien i weekenden fejrede dronning Elizabeths 90-års fødselsdag.
https://imgix.seoghoer.dk/14.02524763.jpg
 Foto: ALL OVER
90 og 95 år - dronning Elizabeth og prins Philip arbejder stadig sammen. Her ved fejringen af Elizabeths 90 års fødselsdag. (Foto: ALL OVER) Dronning Elizabeth og prins Philip har været gift siden 1947 – det vil sige, at de til næste år har været gift i 70 år – og den officielle fejring af den sjældne mærkedag er allerede nu ved at blive planlagt.
– Han har simpelthen i alle disse år været min styrke og min støtte, har dronning Elizabeth sagt om prins Philip. Samme opbakning har dronning Margrethe, 75, næppe følt fra sin ægtefælle prins Henrik. Dyre kanonslag Specielt ikke efter at 82-årige Henrik for et halvt år siden meldte ud, at han agter at drosle ned. I praksis agter prins Henrik blot leve sit eget liv – uden at være et vedhæng til dronningen.
Hvis prins Philip havde opført sig på samme måde over for dronning Elizabeth, var det næppe blevet tolereret af briterne.
Ønsket om et liv uden dronningen demonstrerede prins Henrik med al tydelighed, da han i starten af året foretog flere udlandsrejser uden Margrethe, og da han i weekenden fejrede sin fødselsdag på vinslottet i Cayx – uden sin hustru. Imens Henrik sad på sit vinslot, blev der i anledning af hans fødselsdag affyret 21 kanonskud på Kronborg Slot i Helsingør. Rabalderet kostede ifølge Helsingør Dagblad skatteyderne 73.305 kr.
Det var, hvad udgiften til krudt, aflønning, kost og overnatning til de 36 tilrejsende soldater fra Oksbøl løb op i. Men 73.305 kr. er småpenge i forhold til de omkring otte millioner skattefri kroner, som pensionistprinsen Henrik hvert år modtager i apanage. Betaler skat Briterne afskaffede for fire år siden apanageordningen, men prins Philip får ifølge GOV.UK stadig omkring 3,5 millioner kr. om året – penge der skal dække omkostninger i forbindelse med jobbet. Desuden får dronning Elizabeth en fast del af det overskud, som The Crown Estate indbringer.
The Crown Estate er de enorme kongelige ejendomsbesiddelser – heriblandt udlejningsejendomme, indkøbscentre, landbrug og hestevæddeløbsbanen Ascot.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-36651.jpg
 Foto: ALL OVER
Prins Henrik lærte intet af prins Philips pligtopfyldende facon, da de i 1979 mødtes i forbindelse med det britiske regentpars officielle besøg i Danmark. (Foto: ALL OVER) Til forskel fra den danske kongefamilie betaler medlemmer af det engelske kongehus almindelig indkomstskat. Prins Philip er trods sine 95 år fortsat protektor for 800 foreninger og organisationer.
Til sammenligning har prins Henrik færre end 70 protektioner – inklusive Danmarks Bridgeforbund og Dansk Petanque Forbund. Til forskel fra prins Henrik, som flere gange har brokket sig over, at han ikke har fået en kongetitel, så har ingen nogensinde hørt klynk og ønsker om finere titler fra prins Philips mund. Det kan skyldes, at Philip i modsætning til Henrik har masser af blåt blod i årerne.
Philip blev født som prins af både Danmark og Grækenland, ligesom han nedstammer fra britiske dronning Victoria og er direkte slægtning til den russiske zarfamilie. 90 og 95 år – dronning Elizabeth og prins Philip går stadig på arbejde sammen. Her ved fejringen af Elizabeths 90-års fødselsdag. Prins Henrik lærte tilsyneladende intet af prins Philips pligtopfyldende facon, da de i 1979 mødtes i forbindelse med det britiske regentpars officielle besøg i Danmark.
https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_109.png

Sponsoreret indhold