Nyheder 12. marts 2016

Prins Henrik leger udenrigsminister

Danmarks 81-årige prinsgemal Henrik rejser rundt og fortæller om sit helt eget syn på sikkerheden ude i verden
Privat

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  For kun to måneder siden blev et turisthotel i den egyptiske kystby Hurghada mål for et blodigt terrorangreb, der heldigvis kun kostede terroristerne livet, og dagen før fandt et angreb sted ved et hotel i Kairo.   Alligevel nedtonede prins Henrik i forbindelse med sit nylige besøg i Egypten den risiko, som det danske udenrigsministerium mener, at man udsætter sig selv for, hvis man rejser til pyramide-landet.  
  – Egypten er fuldstændig sikkert. Hvis du besøger landet, vil du ikke hjem igen, sagde den pensionerede prins til landets største avis al-Ahram under sin tre uger lange Egyptens-ferie.  
al-Ahram
  I avisen al-Ahram fortæller prins Henrik om sin begejstring for Egypten, og han understreger, at der ingen risiko er ved at rejse til landet. (Foto: al-Ahram)  
  81-årige prins Henriks velsignelse af forholdene i landet blev modtaget med kyshånd af det Egyptiske turistministerium, som – ifølge avisen – mener, at prinsens besøg forbedrer indtrykket af turistområderne. Besøg af kendisser er simpelt hen med til at promovere nationen. Og det er der brug for i et land, som jævnligt rammes af bombesprængninger.  
 
Privat
  Der blev besøgt masser af fortidsminder ved prins Henriks rundrejse i Egypten. Dronning Margrethe ville have elsket det, men hun var ikke med på turen. Det var til gengæld Henriks mangeårige ven Enan Galaly. (Foto: PRIVAT)   Prins Henriks opfattelse af situationen i Egypten står i skarp kontrast til de anbefalinger, som kan læses på det danske udenrigsministeriums rejsevejledning:   – Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger i hele Egypten, herunder i Kairo, Alexandria og andre turistdestinationer. Der er særlig høj risiko for terrorangreb på den nordlige del af Sinai-halvøen.  
 
Privat
  Enan Galaly og prins Henrik på cykeltur i Alexandria. (Foto: PRIVAT)   Der er ligeledes en risiko for bortførelser i hele Egypten, særligt i områder udenfor de større byer og turistbyer, står der på udenrigsministeriets hjemmeside um.dk.   Og danskere er ifølge udenrigsministeriet særligt udsatte:   – Ud over den generelle terrortrussel i store dele af verden er der, som følge af militante islamisters skærpede fokus på Danmark, en risiko for, at danskere og danske interesser kan blive mål for terrorangreb og bortførelser visse steder i udlandet. Det gælder særligt i tilfælde, hvor personer eller interesser umiddelbart kan identificeres som danske, skriver udenrigsministeriet.  
Polfoto
  Prins Henrik dukkede op ved den franske ambassade i København efter terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i februar 2015, så han ved godt, at der findes terror. (Foto: Polfoto)  
  Lene Balleby, kommunikationschef i kongehuset, afviser ikke, at prinsen har sagt, hvad han er citeret for. Hun forsøger at redde prins Henrik:   – Mon ikke Prinsgemalen blot forholder sig til oplevelsen af sit eget opholdssted. Med andre ord, Prinsgemalen udtaler sig næppe her om den generelle sikkerhedspolitiske situation.   Udenrigsministeriet ønsker ikke at kommentere prins Henriks udmelding om sikkerhedssituationen i Egypten.  

 

   

Sponsoreret indhold