Nyheder5. april 2012

Dronning Elizabeth: I dyb krise

Ifølge ny bog er det engelske overhoved uægte datter af fransk kok
Af af
Dronning Elizabeths krav til tronen er måske slet ikke stærkt som først antaget
Dronning Elizabeths krav til tronen er måske slet ikke stærkt som først antaget
 Foto: MEGA

De sidste 60 år har Storbritannien haft den samme regent. Men nu bliver der sået tvivl om hendes baggrund - og hendes ret til at sidde på tronen.

Selvom det er ti år siden, dronning Elizabeth mistede sin elskede mor, er historikerne slet ikke færdige med at grave efter skeletter i slotsskabene. Og nu hævder forfatteren Lady Colin Campbell, at Elizabeths mor bare var en sølle koks datter.

Læs også: Drama til dronningens jubilæum
Dronning Elizabeth den andens mor, Elizabeth Bowes Lyon, kunne i 1923 gifte sig med kongens søn Albert, fordi hun på papiret havde den adelige titel lady.

Læs også: Dronning Margrethe i liveshow
I bogen 'The Queen Mother, The untold story of Elizabeth Bowes Lyon' beskriver forfatteren, at Elizabeth Bowes Lyons mor var for gammel til at få flere børn og brugte slottets kokkefrue, franske Marguerite Rodiere, som rugemor.

Hvis det er sandt, er droninngen af fransk oprindelse og slet ikke så royal, som man ellers har forestillet sig. Og den information har fået briterne helt op i det røde felt. Det sætter nemlig spørgsmålstegn ved dronningen og hendes mors ret til at kalde sig adelige. Og det er englændere ikke begejstrede for.

Bogen udkommer 24. april

Sponsoreret indhold