Nyheder12. juni 2016

Nu udtaler Prins Henrik sig om guldbryllups-kritik

Det har vakt en del opsigt, at prins Henrik og dronning Margrethe har besluttet, at de vil holde guldbryllup under helt ”private former” næste år. Nu udtaler en af hovedpersonerne sig så for første gang
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/2010/royalt/juli-august-september/prins-henrik.jpg
 (Foto: All Over Press)

Til næste år kan dronning Margrethe og prins Henrik fejre guldbryllup – men havde danskerne regnet med at tage del i festlighederne, kan de godt tro om igen.

For fredag kom det nemlig frem, at det kommende guldbrudepar ikke ønsker at lade sig fejre sammen med den danske befolkning. I stedet ønsker dronning Margrethe og prins Henrik at fejre deres 50 års bryllupsdag under ”private former”.

Det har affødt ikke så få spekulationer og også en del kritik af det royale par – flere kongehuseksperter har blandt andet kaldet det et regulært brud på traditionerne.

Nu vælger en af hovedpersonerne så selv at tage bladet fra munden. I forbindelse med sin 81-års fødselsdag har prins Henrik givet et interview til BT og her kommer han ind på det faktum, at han og dronning Margrethe ikke ønsker en offentlig guldbryllupsfest.

Og danskerne skal ikke lægge for meget i, at festen holdes privat, forsikrer prins Henrik over for avisen.

- De ved, at alderen spiller en stor rolle. Vi vil gerne fejre vores guldbryllup privat. Helt privat, fastslår prins Henrik og tilføjer:

- Jeg ved ikke, hvorfor det kom ud i går (torsdag, red.), for det skulle være kommet ud for seks måneder siden. Det er mange måneder siden, at vi besluttede os for ikke at fejre det, tilføjer prins Henrik over for BT.

Udmeldingen kom den 10. juni, som netop er prins Henrik og dronning Margrethes bryllupsdag. Via kongehusets officielle hjemmeside bekendtgjorde parret, at der altså ikke ville blive stor fest til næste år, når det er 50 år siden, at de sagde ”ja” til hinanden:

- H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsen kan den 10. juni 2017 fejre guldbryllup. På baggrund af en række henvendelser om, hvorledes guldbrylluppet vil blive markeret, kan det oplyses, at Regentparret ønsker at afholde guldbrylluppet under private former, skrev kongehuset på sin hjemmeside.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_106.png

Sponsoreret indhold