Kendte14. marts 2016

Dronning Elizabeth dansker?

Ny arkæologisk forskning kan måske afsløre, at den nuværende engelske dronning, Elizabeth d. 2., faktisk har danske aner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_elizabeth_-_aop.jpg
 Foto: All Over Press

Hvis man fulgte lidt med i historieundervisningen i de små klasser, kan man måske huske noget om, at Danmark for omkring 1.000 år siden regerede England i en periode.

Og hvis resultatet af en nye arkæologisk undersøgelse ender med at falde ud til dansk fordel, så er det teknisk set stadig en dansker, som regerer derovre.

Forvirret? Læs videre.

I øjeblikket er man i Frankrig ved at undersøge resterne af et beslægtet medlem til en vikingehersker ved navn Rollo, der havde kontrol med området. Man vil nemlig gerne for én gangs skyld slå fast, om Rollo kom fra Norge eller Danmark. Det skriver historienet.dk.

Rollo er forfader til en berømt skikkelse ved navn Wilhelm Erobreren, der også levede for omkring 1.000 år siden.

Hvis hans efternavn ikke allerede havde afsløret ham, så havde Wilhelm svært ved at sidde stille og skulle helst tilrane sig lidt ekstra landlige besiddelser.

Han endte med at nappe England og krone sig til konge derovre – og siden Dronning Elizabeth er efterkommer af ham, kan man derfor trække en linje fra det engelske kongehus til Norden for så mange år siden.

Men om Danmark eller Norge løber med ”æren” af at have direkte relation til det engelske kongehus, må resultatet af forskningen vise.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_12.png
 Foto: SE og HØR

Sponsoreret indhold