Nyheder4. maj 2016

Prins Henrik er ligeglad: Bryder med familien

Den franske pensionist prins Henrik har endnu en gang bevist, at han er sig selv nærmest – og blæser på Margrethe.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-353998.jpg
 (Foto: All Over)
Man orker det ikke. Men man gør det alligevel – for husfredens skyld. En weekend med stor rund fødselsdag og hele den pukkelryggede svigerfamilie. Men ikke kongehusets 81-årige rebel prins Henrik. I weekenden glimrede den franske pensionist endnu en gang ved sit fravær ved en vigtig royal begivenhed. Denne gang, da dronning Margrethes fætter – den svenske kong Carl Gustaf – fejrede sin 70-års fødselsdag i Stockholm.
- Det er et klart brud og et meget stærkt signal, han sender, om, at han ikke vil det her mere. Han vil ikke være en del af et team. Han er kun prins Henrik. Han er ikke prinsgemal. Det, han udtrykker, er, at han ikke længere vil stå ved hendes (Margrethes, red.) side. Han vil ikke længere udfylde den funktion og spille den rolle, lyder det fra historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.
Festede imens
- Hvis han som en ældre herre i ny og næ meldte fra eller trappede ned, var der jo ingen, der ville hidse sig op over det. Men det her er ikke en nedtrapning. Det er et klart brud, og det er ret konsekvent udført, lyder ekspertvurderingen. I stedet for at tage turen over Øresundsbroen til rund familiefødselsdag deltog Henrik i stedet i en 50-års jubilæumsfest for Ordenshistorisk Selskab, hvor han er protektor. - Det er en del af det demonstrative. Det er næsten værre at sige, at han skal til det, end bare at blive hjemme. Tilsidesættelsen bliver understreget af, at det er så åbenlyst uvigtigt, siger Sebastian Olden-Jørgensen.
https://imgix.seoghoer.dk/bb-895196_cis_p0.jpg
 (Foto: All Over)

Margrethe var naturligvis på pletten ved sin fætter svenske kong Carl Gustafs runde fødselsdag – men uden kavaler. Prins Henrik blev nemlig atter hjemme – og det er langtfra første gang. Også da vennerne i det norske kongehus for nylig fejrede regentjubilæum, blæste Henrik på familien og blev væk. (Foto: All Over)

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_61.png

Sponsoreret indhold