Nyheder30. august 2018

Drabet på Lisa: Fik klippet alle sine fingre af

Den 35-årige mor til tre Lisa blev fundet myrdet og skændet i baghaven til et herberg i Gentofte. Gerningsmændene havde klippet alle hendes fingre af. Læs om den brutale mordsag lige her
https://imgix.seoghoer.dk/lisa_maria_skjaerbaek.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix/Privat)

Kisten var sirligt pyntet med børnetegninger, roser og en krans med røde blomster.

I den lå Lisa Maria Skjærbæk iført sin fineste gallakjole.

- Sådan skal intet menneske herfra. Sådan skal små børn ikke miste deres mor. Sådan skal en kamp for kærlighed og værdighed ikke være.

Præstens tale i kirken den 28. september 2012 indrammede på hjerteskærende vis Lisas sidste tid.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/lisa_maria_skjaerbaek_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix/Privat)

Kisten var sirligt prydet med børnetegninger og blomster. Foto: Ritzau Scanpix/Privat

Den 35-årige mor til tre var blevet fundet myrdet og skændet i baghaven til et herberg i Gentofte – et herberg, hvor hun havde søgt hjælp for det misbrug, hun så gerne ville komme til livs.

I stedet endte opholdet med at koste hende livet.

Lisa havde i mange år kæmpet med et massivt misbrug af alkohol. Misbruget havde kostet hende ægteskabet.

Lisa og hendes var således blevet skilt i efteråret inden Lisas alt for brutale død.

Men de elskede stadig hinanden – og de drømte om at kunne genfinde tosomheden og få deres tre piger på to, tre og fem år, der alle var tvangsfjernet, hjem igen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/lisa_maria_skjaerbaek.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix/Privat)

Lisa forsøgte at komme sit misbrug til livs, så hun kunne få sine tre piger hjem, der alle var tvangsfjernet. Foto: Ritzau Scanpix/Privat

Det var også eksmanden, der meldte Lisa savnet. Han vidste, at hun havde opholdt sig på herberget Overførstergården i Gentofte siden 16. august, hvor hun forsøgte at komme sit alkoholmisbrug til livs.

Men eksmanden var blevet bekymret. Han kunne ikke få fat på Lisa.

De talte stadig i telefon sammen hver dag. Han havde blandt andet talt med hende den 2. september 2012, og der havde hun lydt bange. Hun ville have, at han skulle komme og hente hende.

Nu var det den 4. september, og eksmanden kunne ikke få fat på hende. Han valgte derfor at melde Lisa savnet. Han skrev blandt andet på hendes Facebook-profil.

Men der skulle gå næsten 10 dage, før at Lisa dukkede op. Og det viste sig hurtigt, at hun på brutal vis var blevet myrdet.

I baghaven til herberget lå Lisa begravet i en grusbunke under nogle havefliser.

Mistanken rettede sig hurtigt mod to mandlige beboere på værelse 12, for de var nemlig forsvundet natten mellem den 2. og 3. september.

De blev anholdt i Hillerød og Vordingborg og nægtede alt under grundlovsforhøret. Under retssagen året efter skød de skylden på hinanden og forsøgte at fralægge sig al ansvar for Lisas brutale død.

Men politiet var ikke i tvivl.

De to mænd var sammen om at strangulere Lisa om natten mellem den 2. og 3. september.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/lisa_maria_skjaerbaek_3.jpg

De to yngste piger på to og tre år kastede ligesom deres far og søster en rød rose på kisten. Foto: Ritzau Scanpix/Privat

De efterlod hende under en seng på værelse 12, mens at de tog en taxa til Lyngby.

Her forsøgte de at hæve penge på Lisas Dankort, inden de valgte at købe sorte affaldssække og øl på Statoil ved Helsingørmotorvejen.

Da de kom tilbage til herberget opdagede de, at Lisa stadig var i live.

Med hjælp fra en rem kvalte de den sidste smule liv ud af Lisa, og for at slette deres spor fandt de en beskærersaks og klippede alle fingrene af hende.

De tog også alt tøjet af hende.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/overfoerstergaarden.jpg

Det var her på behandlingshjemmet Overførstergården, at Lisa blev kvalt og fik fingrene skåret af. Foto: Ritzau Scanpix/Privat

De afklippede fingre lagde de i et pudebetræk, som de puttede i en taske sammen med et par lange underbukser, der også tilhørte Lisa og som formentlig også var blevet brugt til at kvæle hende. I tasken lagde de også beskærersaksen, Lisas kjole og hendes sygesikringsbevis.

De gemte tasken med det blodige indhold i et IC3-tog under deres flugt mod Vordingborg. Det var en togkontrollør, der fandt den blodige taske. Den blev afleveret som hittegods på Næstved Station.

Lisas nøgne lig begravede de i baghaven.

Motivet var dog uklart, men det var formentlig sket i en rus af alkohol, stoffer og piller.

Den 18. juni 2013 blev den dengang 29-årige Mikkel Christian Jørgensen og 42-årige Thomas Leander Nielsen ved Lyngby Ret hver idømt 12 års fængsel for drabet og for usømmelig omgang med lig.

Sponsoreret indhold