Nyheder23. februar 2016

De spillede alle Daniel Skjern: Så hårdt var livet ved dem

Tre af fire skuespillere, der spillede rollen som Daniel Skjern i Matador, har oplevet stor modgang. Senest er skuespilleren Jacob Dalgaard, der som 10-årig fik rollen som Daniel Skjern, død i en alder af blot 47 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/scener_fra_matador.jpg
 (Fotos: All Over)

De spillede alle rollen som den usikre dreng Daniel, der kæmpede for at få fars accept og anderkendelse – men uden held.

Også i det virkelige liv kæmpede ”Daniel Skjern”-skuespillerne fra Matador med livet. Senest er skuespilleren Jacob Dalgaard, der fik rollen som Mads Skjerns usikre søn Daniel som tiårig, død i en alder af blot 47 år. Et dødsfald der ifølge en barndomsveninde skyldtes svigt.

- Hvis Jacob havde fået hjælp, så var han ikke død. Det var mangel på omsorg, der gjorde, at Jacob døde. Jeg synes, han burde have været indlagt, for han havde det så skidt til sidst, fortæller barndomsvennen Majbrit Høyrup til BT.

Jacob Dalgaard døde den 10. februar 47 år gammel – efter et liv, der bød på mange bump undervejs. Som lille dreng blev hans forældre skilt, og efterfølgende begik hans far selvmord: Noget der slog Jacob Dalgaard ud af kurs. Det har han tidligere fortalt i et interview med BT:

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/daniel_skjern_0.jpg
 (Foto: All Over)

Jacob Dalgaard i rollen som Daniel Skjern - her sammen med sin "far" Mads Skjern (spillet af Jørgen Buckhøj), sin "søster" Ellen (spillet af Eva Nynne Ubbe) og sin "mor" Ingeborg (spillet af Ghita Nørby). Foto: All Over

- Jeg var med i Matador på det tidspunkt, da min mor og far ikke havde det godt sammen og var ved at flytte fra hinanden. Senere hen tog min far livet af sig selv. Det hele var et kaos, fortalte Jacob Dalgaard og tilføjede, at faderens død betød, at han droppede ud af jurastudiet og aldrig fik sig en uddannelse.

- Det var hårdt at miste retningen. Man ved godt, at man kan finde ud af noget, men man gider bare ikke rigtig gøre noget. Det er baggrunden for, at jeg aldrig rigtig har vidst, hvad det var, jeg skulle gøre med mit liv, sagde Jacob Dalgaard dengang til BT.

Jacob Dalgaard var en ud af fire skuespillere, der portrætterede Daniel Skjern i den populære serie om Korsbæk. Flere af de andre skuespillere har ligesom Jacob Dalgaard mødt modgang på deres vej.

https://imgix.seoghoer.dk/matador_kristian_steen_rem.jpg
 (Foto: All Over)

Kristian Steen Rem i rollen som den første Daniel Skjern sammen med sin familie i Korsbæk. Foto: All Over

Kristian Steen Rem spillede den første Daniel Skjern – og huskes blandt andet for scenen, hvor han sidder på trappestenen og venter på sin far. For ham var det svært at slippe rollen som Daniel, efter at kameraerne blev slukket. Han kom ud for både en trafikulykke og en ulykke, hvor han fik en tung seng ned over sig, da han skulle bære den ned fra første sal.

Efter en længere sygemelding uddannede Kristian Steen Rem sig til blikkenslager, lige som han også har arbejdet med psykisk syge og som fængselsbetjent.

Niels Martin Carlsen spillede rollen som den voksne Daniel Skjern, der drømte om at blive modeskaber – og selvfølgelig opnå sin fars accept. Trods sin succes som Daniel Skjern i Matador droppede Niels Martin Carlsen skuespilkarrieren. Han led nemlig af sceneskræk.

- Jeg frygtede, at jeg ikke kunne huske replikkerne, og kom pludselig til at tvivle på, om jeg kunne gennemføre rollen. Så jeg gik ned med flaget, sagde han i 2007 til SE og HØR.

I stedet fik Niels Martin Carlsen job som taxachauffør, og det var faktisk ham, der kørte Lise Nørgaard (Matadors manuskriptforfatter, red.) hjem, sidste gang hele Matador-holdet mødtes.

Trods sin sceneskræk er det dog blevet til enkelte roller i ny og næ ved siden af taxakørslen.

- Så længe der er tale om korte engagementer, går det fint. Problemet opstår med mammutforestillinger, hvor der skal spilles aften efter aften i én uendelighed. I de tilfælde kan det gå galt for mig, udtalte Niels Martin Carlsen til SE og HØR i 2007.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_9.png

Sponsoreret indhold