Nyheder23. februar 2016

”Daniel Skjern” fra Matador er død - blev kun 47 år

Skuespilleren Jacob Dalgaard – der blev kendt i rollen som Daniel Skjern i Matador – er død. Han blev kun 47 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/daniel_skjern_0.jpg
 (Foto: All Over)

Han blev Danmarkskendt i rollen som den ukuelige dreng Daniel Skjern, der så ivrigt higede efter at blive rost og anerkendt af sin hårde far, Mads Skjern.

I virkeligheden var livet heller ikke let for Jacob Dalgaard, der spillede rollen som den lille dreng i Matador. Hans forældre blev skilt, og hans far blev begik selvmord – og den megen modgang medvirkede til, at Jacob Dalgaard udviklede en psykisk sygdom.

Nu er skuespilleren så død – i en alder af blot 47 år.

Det skriver BT.

https://imgix.seoghoer.dk/daniel_og_ellen_skjern_0.jpg
 (Foto: All Over)

Jacob Dalgaard sammen med skuespillerinden Eva Nynne Ubbe, der spillede rollen som hans søster Ellen i Matador. Foto: All Over

- Hvis Jacob havde fået hjælp, så var han ikke død. Det var mangel på omsorg, der gjorde, at Jacob døde. Jeg synes, han burde have været indlagt, for han havde det så skidt til sidst, fortæller barndomsvennen Majbrit Høyrup til BT og tilføjer, at Jacob Dalgaard døde den 10. februar.

Jacob Dalgaard var blot 10 år gammel, da han fik rollen som den ukuelige Daniel Skjern i Matador – den lille dreng med de store øjne, der gjorde alt for at få sin fars accept og anerkendelse.

Særligt huskes han nok for scenen, hvor hans far – den strenge Mads Skjern – giver hans søster Ellen en hest, hvorefter mormoren vælger, at også Daniel skal have en hest. Med store, sørgmodige øjne siger Daniel: ’Jeg ville hellere have haft den af far”.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/daniel_skjern_0.jpg
 (Foto: All Over)

Daniel Skjern sammen med sin far Mads Skjern (spillet af Jørgen Buckhøj), søsteren Ellen (spillet af Eva Nynne Ubbe) og mor Ingeborg Skjern (spillet af Ghita Nørby). Foto: All Over

Men det triste blik var faktisk ikke bare skuespil – det fortalte Jacob Dalgaard i 2013 i et interview med BT:

- Jeg skal ikke ligne et barn, der er glad, og jeg var egentlig heller ikke særlig glad. Det var der masser af gode grunde til, udtalte Jacob Dalgaard dengang til BT.

I årene efter Matador begyndte hans verden langsomt, men sikkert at ramle sammen.

- Jeg var med i Matador på det tidspunkt, da min mor og far ikke havde det godt sammen og var ved at flytte fra hinanden. Senere hen tog min far livet af sig selv. Det hele var et kaos, fortalte Jacob Dalgaard og tilføjede, at faderens død betød, at han droppede ud af jurastudiet og aldrig fik sig en uddannelse.

- Det var hårdt at miste retningen. Man ved godt, at man kan finde ud af noget, men man gider bare ikke rigtig gøre noget. Det er baggrunden for, at jeg aldrig rigtig har vidst, hvad det var, jeg skulle gøre med mit liv, sagde Jacob Dalgaard dengang til BT.

Jacob Dalgaard arbejdede efterfølgende som kordegn, russisk oversætter og i telemarketing – og så sang han også tenor i Københavns Bachkor. Det var i dette kor, at Jacob Dalgaard havde sin sidste offentlige optræden – det skete op til jul.

Jacob Dalgaard bliver bisat fra Bidstrup Kirke onsdag.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_9.png

Sponsoreret indhold