Matador-skuespiller død

Her ses skuespilleren Esper Hagen som Arnold Vinter ved siden af hr. Schwann

Her ses skuespilleren Esper Hagen som Arnold Vinter ved siden af hr. Schwann

spillet af Arthur JensenSkuespilleren Esper Hagen er død i en alder af 66 år, skriver Ekstra Bladet.

Han sov ind lørdag den 24. januar.

Det er blot omkring seks uger siden, at Matador-stjernen Vera Gebuhr sov ind i en alder af 98 år.

LÆS OGSÅ: Vera Gebuhr dødEsper Hagen i rollen som Arnold Vinther i Matador (Foto: AOP)


Esper Hagen var søn af det populære skuespillerpar Paul Hagen og Asta Esper Andersen og blev uddannet fra Odense Teater i 1971. Han debuterede på Det ny Teater, men havde også sin gang på Odense Teater, ABC Teatret, Det Danske Teater samt Britsol Music Centers Teater.

Mest kendt er han dog fra sin rolle i DRs seersucces Matador. Her spillede Esper Hagen rollen som den ambitiøse Arnold Vinther, der bliver udlært i den fine manufakturforretning Damernes Magasin, hvor han dog føler sig så dårligt behandlet af ledelsen, at han i stedet får arbejde i den konkurrerende tøjbutik hos Mads Skjern.

Esper Hagen medvirkede også i en række film, men nåede aldrig at blive lige så folkekær som sin far, Paul Hagen, der medvirkede i hele 99 film, før han døde som 83-årig i 2003.

Esper Hagen er således 'kun' noteret for at have medvirket i syv spillefilm; de mest kendte nok 'Soldaterkammeraterne på bjørnetjeneste' fra 1968 og 'Præriens skrappe drenge' fra 1970. Han debuterede desuden i Rottefælden på Svendborg Sommerteater i 1972, og revyen var så stor en succes, at Esper Hagen vendte tilbage i 1974, hvor han spillede rollen som kirke- og trafikminister Kresten Damsgaard.

Afdøde Esper Hagen medvirkede også i TV-serien En by i provinsen, lige som han har lagt stemme til en række tegnefilm; blandt andre Asterix og briterne (1986), Pocahontas (1995) og Kejserens nye flip (2005).

Esper Hagen skal begraves onsdag den 4. februar et sted i København.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close