Nyheder25. november 2015

Matador-stjerne afløser udmattet Ghita Nørby

Sonja Oppenhagen har sagt ja til at afløse skuespillerinden Ghita Nørby, der må trække sig fra teaterrolle
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sonja_oppenhagen_dr.jpg
 DR

Det bliver en ren Matador-genforening, når Sonja Oppenhagen går på scenen i Folketeatrets forestilling "Skærmydsler", hvor hun tager rollen i stedet for Ghita Nørby, der har været nødt til at trække sig på grund af overbelastning.

Det skriver Folketeatret i en pressemeddelelse.

På scenen i forestillingen er nemlig også Malene Schwartz, som Sonja Oppenhagen spillede overfor i den legendariske tv-serie Matador. Her havde Malene Schwartz rollen som den evigt bekymrede Maude, mens en ung Sonja Oppenhagen spillede Oberst Hackels datter, Vicki.

Teaterchef, Kasper Wilton, der iscenesætter Skærmydsler, udtaler:

- Vi er taknemmelige over at kunne præsentere Sonja Oppenhagen i rollen som Hertha, og vi glæder os over, at Sonja har kunnet træde til med så kort varsel. Publikum kan således stadig opleve nogle af landets dygtigste skuespillere på scenen i det nyrenoverede og smukke teater, siger han.

Ghita Nørby meddelte tidligere på ugen, at hun alligevel ikke kunne overskue rollen i forestillingen, da hun simpelthen havde taget munden for fuld.

- Mit arbejde med filmlancering og bogudgivelse oven i prøveforløbet på "Skærmydsler" har vist sig at være for stor en mundfuld, og jeg må sande, at jeg har gabt over for meget, siger hun.

Forestillingen "Skærmydsler" af Gustav Wied foregår i en lejlighed i slutningen af 1800-tallet. Her bor den myndige Clara og den forvirrede Hertha. Deres kvikke niece, Ellen, går til videnskabelige forelæsninger og bringer et friskt pust af fremtiden ind i søstrenes klunkeliv.

[node:aller-related-content]

Men påstanden om, at hjertet er en pumpe og sjælen bare "en sum af sanser" er dog ikke til at bære. Derfor er det godt, at husvennen professor Petersen - som begge søstre har et godt øje til - kan gyde lidt olie på vandene. Med Skærmydsler fejrer Malene Schwartz sit 60-års jubilæum som skuespiller.

Premieren på "Skærmydsler" flyttes fra lørdag den 28. november til torsdag den 3. december, og forestillingen spiller frem til den 31. december 2015.

Sponsoreret indhold