Morten Messerschmidts lillesøster knivdræbt: Ramt af tragedier

Modgang har der været masser af i 39-årige Morten Messerschmidts liv.

Modgang har der været masser af i 39-årige Morten Messerschmidts liv.

(Foto: Dan Mariegaard)

Da Morten Messerschmidt var syv år, havde hans mor, Inge, et forhold til en mand, som hun blev gravid med.

Inden fødslen af den lille pige fandt sted, begik manden selvmord, men Morten gav sin lillesøster al den omsorg, som en dreng, der lige er begyndt i skolen, er i stand til.

31 år senere blev pigen, Line Messerschmidt, stukket ihjel af sin 39-årige kæreste, som er far til to af hendes fire børn.

Efter det blodige drab, som fandt sted i sjællandske Ruds Vedby natten til fredag, kørte Morten Messerschmidts svoger de 27 kilometer til Kundby, hvor han, samme nat og ligeledes med knivstik, dræbte sin 35-årige ekskæreste.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Line Messerschmidt.

Line Messerschmidt var den ældste af Mortens fem yngre halvsøskende. Hun blev 31 år. (Foto: Facebook)

Lånte niecerne

For Morten Messerschmidt er drabet på hans ældste lillesøster, Line Messerschmidt, kulminationen på en nærmest ustoppelig lavine af ulykker, der flere gange har knust Dansk Folkepartis måske skarpeste politiker og i perioder helt sat ham ud af det parlamentariske spil.

Morten Messerschmidt har fem yngre halvsøskende, og Line var den ældste af dem.

Selv om der var otte år mellem Line og Morten, var båndet så tæt og tillidsfuldt, at Line gerne ”lånte” sine ældste piger ud til morbror Morten, når han f.eks. inviterede sine niecer til premiereforestilling på ”Løvernes Konge”.

Ud over de ældste piger på otte og 11 år havde Line Messerschmidt sammen med kæresten, der stak hende ihjel, en dreng på et år og en pige på et halvt år.

Opløst af gråd

39-årige Morten Messerschmidt og hans kæreste, bakkesangerinden Dot Wessman, 61, er vant til at skulle håndtere alvorlige livskriser.

Morten har ingen børn, men Dot er mor til to voksne piger.

Den yngste, Johanne, blev for knap fem år siden alvorligt hjerneskadet, da hun kørte galt i en soloulykke, der nær havde kostet hende livet.

I kølvandet på ulykken, der selvfølgelig fyldte alt, gik Morten Messerschmidt fra Dot.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dot Wessmann, 61, og Morten gik fra hinanden, da Dots yngste datter, Johanne, efter en trafikulykke fik konstateret en hjerneskade. Parret fandt dog sammen igen året efter. (Foto: Michael Medgyesi)

En utilgivelig handling, hvis det ikke var, fordi adskillelsen og kærligheden mellem de to fik Morten til at indse, at Dot er kvinden i hans liv.

Året efter, i 2016, var de sammen igen.

Samme år mistede Messerschmidt sin bedste ven, politikeren Mogens Camre, som 80 år gammel døde, ramt af nervesygdommen ALS.

Den i politisk sammenhæng hårdkogte Morten Messerschmidt var opløst af gråd, da han var med til at bære kisten ud til rustvognen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Morten Messerschmidt med sin bedste ven, Mogens Camre, som døde i 2016. (Foto: Michael Medgyesi)

Beskyldt for identitetstyveri

Sideløbende med bruddet fra og genforeningen med Dot, Camres død og Johanne Wessmans ulykkelige skæbne truede en sag i EU med at rive tæppet væk under Messerschmidts politiske karriere:

Meld og Feld-sagen.

Messerschmidts partifælle Rikke Karlsson meldte sig ud af Dansk Folkeparti, fordi han ikke ville give hende indsigt i, hvad pengene i Meld og Feld-fondene blev brugt på – og hun anklagede Morten Messerschmidt for identitetstyveri.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stress fik Morten Messerschmidt til at trække stikket i syv måneder. (Foto: Thomas Laursen)

Han har angiveligt misbrugt Rikke Karlssons identitet.

Præsidiet i Europaparlamentet besluttede, at Dansk Folkeparti skal tilbagebetale 2,9 mio. kroner, og politiet er senere gået ind i sagen.

Meld og Feld-sagen, som endnu ikke er afsluttet, tog så hårdt på Morten Messerschmidt, at han i syv måneder fra 2016 til 2017 var sygemeldt med stress.

Nu er det så den personlige sorg over tabet af søsteren, der trækker mørke skygger i den hårdtprøvede Morten Messerschmidts tilværelse.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close