Messerschmidt trækker sig fra formandspost

Morten Messerschmidt, her sammen med kæresten Dot Wessmann, trækker sig fra formandsposten for Dansk Folkeparti i Europarlamentet.

Morten Messerschmidt, her sammen med kæresten Dot Wessmann, trækker sig fra formandsposten for Dansk Folkeparti i Europarlamentet.

(Foto: Dan Mariegaard)

Balladen og uregelmæssighederne omkring de to EU-fonde MELD og FELD får nu konsekvenser for Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Han har netop oplyst, at han trækker sig som formand for Dansk Folkepartis gruppe i Europaparlamentet.

I sidste uge blev han politianmeldt for identitetstyveri af den tidligere DF'er i Europaparlamentet Rikke Karlsson.

Hun beskyldte Messerschmidt for identitetstyveri i forbindelse med, at han skal have indsat hende i bestyrelsen for MELD uden hendes vidende og samtidig angivet hendes nationalitet som litauisk.

Tidligere på året er Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti blevet mødt med et krav om tilbagebetaling af 2,9 millioner kroner efter misbrug og fusk med midler fra de to EU-fonde MELD og FELD.

I en pressemeddelelse oplyser Messerschmidt om baggrunden for sin tilbagetræden.

 
- Den seneste uge har der i en række medier været rejst nogle anklager og mistanker mod mig. Alle i mine øjne grundløse og forkerte. Jeg har efter bedste evne forsøgt at forklare tingene.
 
- Men jeg må konstatere, at der er rejst tvivl om min ledelse og forvaltning af tingene i Bruxelles, som jeg er ked af, og som sår tvivl om både det politiske projekt og om min troværdighed. Det skygger så meget for mit politiske virke, at jeg ikke længere føler, jeg er den rette til at stå i spidsen. Derfor tager jeg konsekvensen og træder tilbage som leder af Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet, siger Morten Messerschmidt.
 
Han siger endvidere, at Rikke Karlssons registrering som litauer beror på en administrativ fejl.
 
 
Morten Messerschmidt fik i 2014 et rekordvalg, da der var valg til Europarlamentet. Han blev valgt ind med flere end 450.000 stemmer.
 
Privat er han kæreste med ejeren af 'Bakkens Hvile', Dot Wessmann.
 
Parret var sammen i en årrække, inden de sidste år brød med hinanden, efter at Dot Wessmanns datter var blevet invalideret i en trafikulykke.
 
Men i juli i år oplyste de, at de havde fundet sammen igen.
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close