Krimi13. januar 2021

Far er fængslet for at slå mor ihjel: Børnene får krisehjælp

De to børn er meget hårdt ramt af situationen, fortæller familien, som har startet en indsamling, så børnene kan klare hverdagen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/from_2.jpg
 (Foto: Nordsjællands Politi)

På et splitsekund mistede Marias børn deres mor. Tre uger senere også deres far, Thomas, der blev anholdt, fængslet og sigtet for drabet på Maria From Jakobsen.

Nu forsøger familien From at skabe de bedste rammer for de to børn på otte og 10 år i en særdeles svær tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mfj.jpg
 Foto: Privat

Nu fortæller Marias familie, at de ikke stoler på Thomas Gotthard. De tror desværre ikke på, at de ser hende i live igen. (Foto: Privat)

– Det er et stort chok for os alle sammen. Nu tager vi, familien, os af børnene, siger Niels From, der er gift med Marias søster.

43-årige Maria, der er uddannet psykolog, boede sammen med den 44-årige sognepræst Thomas Gotthard og børnene i Frederikssund. De to børn bor nu hos deres mormor og morfar.

– De er mærket af det. De havde det bestemt ikke godt i de tre uger, der gik, fra Maria forsvandt, til Thomas blev anholdt. Der ved børn per automatik, at der er et eller andet rivravruskende galt.

Krisepsykolog indkaldt

– Specielt hos den ene kan vi se fysiske tegn på problemer. Der er aktiveret en krisepsykolog til børnene, som de er i gang med at tale med. Så de får noget hjælp der. Det går måske aldrig væk. Det er vigtigt, at der kommer psykologer på og begynder at behandle det her så hurtigt som muligt, siger Marias svoger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/politi_ved_huset_i_frederikssund.jpg
 (Foto: Presse-fotos.dk)

Nordsjællands Politi afspærrede familiens hus på den hyggelige villavej i Frederikssund. Her ses en betjent ved legehuset. (Foto: Presse-fotos.dk)

44-årige Thomas Gotthard nægter sig skyldig i sagen. Han har siddet varetægtsfængslet siden 15. november.

Har brug for hjælp

Familien From har startet en indsamling til fordel for børnene, der skal sikre, at de får de bedste rammer i denne svære tid.

– Børnene fik kun det tøj, som de stod i, med, da de blev hentet. De fik ikke skoletasker, telefoner eller noget som helst andet med, forklarer svogeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/611517-311_0.jpg
 (Foto: Pressefoto.dk)

Familien har fået over 500 donationer til de to børn på de første tre dage. De resterende penge vil blive sat ind på en børneopsparing. (Foto: Presse-fotos.dk)

Nordsjællands Politi har totalt afspærret huset. Ingen fra familien har været derinde.

– Børnenes bedsteforældre har kun deres folkepension at gøre godt med. De er ikke gearet til bare lige at kunne sørge for alt. De er meget kraftigt påvirket, helt naturligt, og samtidig tænker de også på økonomien i det, forklarer Niels From.

Troede på Thomas

Maria From Jakobsen forsvandt 26. oktober sidste år. Lige siden har familien tænkt på tiden op til.

– Min kone, jeg og vores to børn var til fødselsdag i Frederikssund med Maria og de to børn om lørdagen. Her sagde Maria ingenting. Hvis alt havde været galt, så er vi alle sikre på, at Maria ville have sagt det til en eller anden. Jeg kan ikke forestille mig, at Maria følte sig truet på livet, siger svogeren og fortsætter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/maria_from_jakobsen_indsamling.jpg
 (Foto: Privat)

Familien From stolede på Maria From Jakobsens mand, sognepræsten Thomas Gotthard, da han forklarede, at den 43-årige psykolog og mor til to var forsvundet frivilligt. (Foto: Privat)

– Vi får meldingen om, at Maria er forsvundet. Det syntes vi, er mærkeligt. Hun udebliver fra sin søns fødselsdag. Det er aldrig sket før. I tre uger tror vi på, at hun er gået i nedtrykt tilstand (som Thomas Gotthard fortalte til politiet, red.). Men de eneste informationer, der peger i den retning, dem får vi af Thomas. Når politiet afprøver det, Thomas siger, så kan de skille det fra hinanden fra ende til anden. Der er intet af det, som Thomas siger, som vi tør tro på, lyder det.

– I vores optik har han gjort noget grimt under alle omstændigheder. Om han bliver dømt, afhænger af, hvor meget der kan bevises. Men stadigvæk har hans opførsel været meget mærkelig, hvis det skal passe med hans forklaringer, siger svogeren om sagen, hvor politiet endnu ikke har fundet et lig. Og svogeren pointerer, at den 44-årige præst er uskyldig, indtil han bliver dømt.

Dusør udlovet

Nordsjællands Politi har ikke officielt erklæret Maria From Jakobsen død, men de har ledt efter hendes lig på krematorier, genbrugspladser, skove og i søer. Thomas Gotthardt er varetægtsfængslet frem til 8. februar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/politiet_selsoe.jpg
 (Foto: Presse-fotos.dk)

To gange har politiet søgt efter Maria ved Selsø. Her bruger de specielle lighunde på vandet for at finde hende. (Foto: Presse-fotos.dk)

Familien From udlover en dusør på 10.000 kroner for afgørende tip i sagen.

– Vi har nok mere eller mindre indstillet os på, at Maria er slået ihjel. Men det er meget svært at komme videre, hvis man ikke kan holde en begravelse. Det er det lidt makabre formål med dusøren, hvis det kan gøre, at politiet får et ekstra tip, så vi kommer lidt tættere på målet, fortæller Niels From.

Sponsoreret indhold