Krimi28. december 2020

Marias familie samler penge ind: Børnene skal have tøj og hjælp

Marias svoger har startet en indsamling
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mfj.jpg
 Foto: Privat

Maria From Jakobsens svoger Niels From beder nu om hjælp.

Familien From mistede deres datter, søster og familiemedlem 26. oktober, da hun forsvandt sporløst fra Frederikssund.

Ingen har set hende siden.

Nu har Niels From startet en indsamling, der skal sikre Marias to børn nutid og fremtid. De to børn på henholdsvis otte og 10 år bor nu hos deres bedsteforældre, siden deres far blev anholdt.

- Vi står i en situation, som vi ikke har stået i før. Og vi vi står i en situation, der er udfordrende på mange planer. Der er alt det følelsesmæssige. Det kan vi ikke gøre op i penge eller noget som helst andet. Det er et stort chok for alle sammen.

- Men der er også alt det praktiske. Maria er forsvundet og Thomas er arresteret. Deres to fælles børn tager vi os nu af. Det er samtidig med, at vi alle er meget påvirkede af sagen.

- Børnene fik ikke andet med fra huset af end det tøj, som de stod i. De mangler alt. Derfor er der lidt økonomi i det for børnenes bedsteforældre, der nu passer dem. De har kun en folkepension. De er naturligvis meget påvirket af det, men de tænker også på økonomien i det her. Derfor tænkte jeg, at hvis vi kan afhjælpe dem bare en smule en mindre bekymring, så vil vi hjælpe dem, siger Niels From til SE og HØR.

Svogeren nævner helt basale ting som betaling for SFO og andre ting. Han fortæller videre, at familien ikke er imponeret over kommunen, der ikke har hjulpet med mange ting.

På indsamlingens hjemmeside skriver familien:

'På grund af politiets efterforskning er huset afspærret. De to børn fik kun lidt tøj med fra huset, da resten af deres ejendele indgår i efterforskningen'.

'Marias familie har derfor måttet afholde udgifter til bl.a. vinterstøvler, overtøj, skiftetøj og mobiltelefoner til børnene. Dertil kommer udgifter til bl.a. psykologer og advokater, samt betaling af dagtilbud, da der ikke længere er indtægter fra Maria og hendes mand,' skriver Niels From på indsamlingens officielle hjemmeside.

Nordsjællands Politi har endnu ikke fundet noget lig i sagen, men den efterforskes som en drabssag.

15. november blev Marias mand, Thomas Gotthard, anholdt og sigtet for drab og skaffe sig af med liget. Han nægter sig skyldig i sagen.

De penge, som familien får ind, skal desuden bruges til en dusør.

'Indsamlingens sekundære formål at få mulighed for at betale dusør til den person, som kommer med en henvendelse til politiet, der leder til fundet af Maria.'

Familien vil udlove en dusør på 10.000 kroner til den person, der kan lede politiet på sporet af Maria From Jakobsen.

Niels From oplyser, at der allerede er kommet omkring 500 donationer på tre dage.

Thomas Gotthard er varetægtsfængslet frem til 11. januar.

Se hjemmesiden med indsamlingen her.

Læs mere om sagen her:

Sponsoreret indhold