Krimi27. december 2020

Marias familie står frem: Vi stolede på Thomas

Maria From Jacobsens mand er sigtet for drabet på hende – nu står hendes familie frem for første gang og sætter ord på den svære tid i et interview med Ekstra Bladet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/maria_og_thomas.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix og politi)

Siden 26. oktober har Maria From Jacobsens familie levet i en frygtelig uvished.

Den dag forsvandt den vellidte mor til to som dug for solen.

Hendes ægtemand, sognepræsten Thomas Gotthard, hævdede, at hun havde forladt parrets hjem i Frederikssund i nedtrykt sindstilstand.

Men tre uger senere blev han anholdt, fængslet og sigtet for drabet på hende.

Tilbage står nu en familie i dyb krise – og med en masse ubesvarede spørgsmål.

For første gang sætter familien nu ord på den svære tid. Det sker i et stort interview med Ekstra Bladet.

- Vi har en frygtelig masse spørgsmål og frustrationer. Er der nogen faretegn, vi har overset? Nogen puslespilsbrikker, der gør, at det hele giver mening?, spørger Maria From Jacobsens svoger Niels From til Ekstra Bladet.

Svogeren fortæller videre, at anholdelsen af den 44-årige præst kom som et kæmpe chok for familien, der blandt andet tæller parrets to børn på bare otte og ti år.

Han slår på samme tid fast, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Alligevel føler han, at Thomas Gotthard har ført dem bag lyset:

- Normalt har man jo tillid til og tror på, hvad folk siger. Selvfølgelig syntes vi, det var mærkeligt, at Maria var forsvundet - det havde vi ikke forudset. Og vi havde ikke forudset, at Maria ville blive væk fra sine børn i flere dage. Alt virkede meget, meget mærkeligt, siger Niels From til Ekstra Bladet.

Den 44-årige Thomas Gotthard blev anholdt den 15. november og har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Under efterforskningen har politiet fundet en række beviser, der belaster sognepræsten.

Ifølge politiet har Thomas Gotthard blandt andet googlet ordene havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler.

Desuden har politiet fundet en større mængde kaustisk soda og saltsyre i parrets fælles hjem.

43-årige Maria From Jakobsen forsvandt 26. oktober fra sit hjem i Frederikssund. Politiet efterlyste i første omgang den 43-årige mor til to, inden efterforskningen gik over til at blive en drabssag.

Der er ikke fundet noget lig i sagen.

Sponsoreret indhold