Krimi10. januar 2021

Sognepræst og ægtemand sigtet for drab: Har han gemt liget?

Maria From Jakobsens lig er endnu ikke fundet. Politiet har derfor nu offentliggjort navn og billede på den sigtede i håbet om, at vidner kan pege dem i den rigtige retning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/from_2.jpg
 (Foto: Nordsjællands Politi)

Jeg er 76’er, far til fire og gift med Maria. Jeg har været præst siden 2008.

Sådan beskriver den 44-årige nu drabssigtede præst, Thomas Gotthard, sig selv på hjemmesiden for den kirke, hvor han er ansat.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mfj.jpg
 Foto: Privat

Maria From Jakobsen forsvandt pludseligt den 26. oktober. Politiet troede først, at der var tale om en ganske almindelig forsvindingssag. (Foto: Privat)

15. november blev han anholdt og sigtet for drabet på sin 43-årige kone, Maria From Jakobsen. Psykologen og moderen til to havde på det tidspunkt været forsvundet i næsten tre uger.

– Vi har for nylig fået nogle indikationer på, at der kan være begået en alvorlig forbrydelse mod Maria From Jakobsen, sagde vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi, Lau Lauritzen, efter anholdelsen.

Ingen tårer

Kort efter talte SE og HØR med parrets nabo i det lille hyggelige villakvarter i Frederikssund. Naboen fortalte, at han og Thomas ofte talte over hækken. Præsten fortalte, at Maria var forsvundet og havde lagt et brev om, at hun ville komme tilbage tirsdag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/from.jpg
 (Foto: Nordsjællands Politi)

Maria dukkede ikke op igen, og politiet har nu opgivet troen på at finde hende i live. I stedet leder de nu med lys og lygte efter hendes lig. Deres arbejde har tidligere ledt dem mod krematorier og sommerhuse.

– Han sagde, at hun havde været deprimeret i en måneds tid. Han sagde, at hun havde været til noget behandling, men nægtede at tage medicin, fortæller naboen videre om samtalen med præsten. De to talte derfor om, at hun måtte kende en, der havde hjulpet hende med at forsvinde.

Grufulde fund

Thomas Gotthard nægter sig skyldig i sigtelsen om drab og bortskaffelse af liget. En række internetsøgninger belaster dog den forklaring. Ifølge politiet har han nemlig googlet ”havdybde”, ”olietønder”, ”selvmord”, ”forsvinden” og ”rensemidler”.

Ligeledes har politiet fundet en større mængde kaustisk soda og saltsyre, der er opløsende midler, i parrets fælles hjem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/from_4.jpg
 (Foto: Nordsjællands Politi)

Politiet har arbejdet intensivt ved parrets hjem i Frederikssund. Det var her, de fandt de giftige væsker. (Foto: Nordsjællands Politi)

Politiet efterlyser nu vidner, der har information om præstens færden i perioden fra fredag 23. oktober 2020 og frem til søndag 15. november 2020. Herunder særligt mandag 26. oktober, hvor Maria From Jakobsen forsvandt.

– Jeg havde bedt ham holde øje med huset i den weekend. Han vidste godt, at vi var væk, siger naboen, der boede i et dobbelthus med parret i Frederikssund.

Thomas Gotthard beskrives som 202 centimeter høj. Han er spinkel af bygning med mørkeblondt hår og blå/grå øjne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/from_3.jpg
 (Foto: Nordsjællands Politi)

Den nu drabssigtede præst ved, hvad der ligner en losseplads. (Foto: Nordsjællands Politi)

– Han er lidt atypisk, høj og ranglet, men han har altid været sød og flink, lyder det grådkvalt fra naboen, der efter Marias forsvinden gik ind med en kurv til den nu drabssigtede mand og deres børn. Intetanende om den familietragedie, der var ved at udspille sig.

Drænet af andres sorg

Maria From Jakobsen og Thomas Gotthard blev gift i 2010. De har to børn sammen, mens præsten også har to børn fra et tidligere forhold.

I 2012 tog den nu drabssigtede mand en pause fra sit præsteembede. Over for Lokalavisen forklarede han, at han var splittet mellem arbejdet og familien. Han fortalte, hvor drænende det var at håndtere andre menneskers sorg, fordi han selv tog sorgen på sig og med sig.

– Det er en ekstrem intim situation at sidde med pårørende eller endog døende, og det slider på sjælen. Jeg har brug for at få ladet sjælen op nu, forklarede han.

Sponsoreret indhold