Kongelige22. juli 2020

Prins Felix: Jeg savner dig, far

Felix afslører, at han ikke har set meget til sin far det seneste år. Nu indhenter far og søn den tabte tid i Frankrig på Chateau de Cayx.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/felix_1.jpg
 (Foto: Steen Brogaard)

Siden han var helt lille, har Felix været vant til at have begge sine forældre helt tæt på. Men en ny virkelighed ramte prinsen, da Joachim sidste sommer flyttede til Paris med Marie og de to små børn. Nu er farmand pludselig langt væk – og det er mere eller mindre permanent.

Den nye situation har tæret på Felix, der nu åbent fortæller, at han ikke har set meget til sin elskede far.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_8.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Felix savner Joachim, 51, og har ikke set meget til ham, efter han er flyttet til Paris. Ikke mindst på grund af corona. (Foto: Hanne Juul)

– Jeg savner bestemt at se min far noget mere nu, hvor han bor i Frankrig. På grund af covid-19 er det længe siden, at jeg har set ham, men det får vi forhåbentlig rettet op på i løbet af sommeren, siger Felix til SE og HØR i sit første interview som en selvstændig, voksen mand.

Samlet i ferien

Onsdag den 22. juli fylder han nemlig 18 år, og nu viser han for alvor danskerne, hvem han er.

Lige nu går hans fødselsdagsønske i opfyldelse, da han endelig får lov at tilbringe ferien med sin far på Chateau de Cayx i Frankrig. Forleden delte kongehuset et billede fra slottet i det sydfranske, og familien ser lykkelige ud over at være samlet igen. Men når sommerferien er ovre, er det igen slut, når skolen begynder igen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_3.jpg
 (Foto: Instagram (Kongehuset)

Prins Felix ser nu endelig farmand i Frankrig. Han har i den grad savnet samvær med Joachim. (Foto: Instagram (Kongehuset)

Da Felix var blot to år, måtte han vænne sig til, at mor og far ikke længere boede under samme tag. I 2004 blev Joachim og Alexandra skilt, og siden har han været vant til at være skilsmissebarn med sin bror, Nikolai.

Fremtiden i forsvaret

Efter sommerferien begynder Felix i 3.g på Gammel Hellerup Gymnasium. Om blot et år står han over for et stort valg i livet, når han skal vælge sin uddannelsesretning. Men allerede nu har prinsen noget helt specifikt i tankerne. Han overvejer nemlig at gå i fars fodspor.

– Det er rigtig svært at beslutte sig, men lige nu så overvejer jeg, om forsvaret kunne være en mulighed, og derefter at læse på universitetet, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_1.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Når drengene i familien er samlet, hygger de sig gevaldigt. Også selv om Felix og Nikolai, 20, er en del ældre end prins Henrik, 11. (Foto: Lars H. Laursen)

Det må være sød musik i Joachims ører. Han begynder selv snart som forsvarsattaché og brigadegeneral i Paris, og dermed har han altså masser af gode råd til sin søn, hvis han vælger den vej i livet.

Men Felix understreger dog, at intet er sikkert endnu. Alle døre står på åbent gab, når han skal vælge sin helt egen fremtid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Joachim og Marie, 44, bliver nu i Paris med prins Henrik og prinsesse Athena, otte, i flere år pga. prinsens job. (Foto: Hanne Juul)

Felix er nummer otte i arvefølgen til den danske trone. Det betyder, at han er født med privilegier, men at han ikke kommer til at modtage apanage og dermed selv skal tjene til livet og vejen.

Unik dag for Alex

Felix’ 18-års fødselsdag markerer også noget andet. Det er en unik dag for hans mor, grevinde Alexandra.

I 2017 besluttede hun nemlig, at hun ville frasige sig sin apanage på 2,6 millioner kroner, når hendes yngste søn blev myndig. I efteråret 2019 sagde hun i et interview med SE og HØR, at hun skulle videre med sit liv. Med andre ord: Alexandras job er færdiggjort. Hun har givet sine to danske prinser en god start på livet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Grevinde Alexandra, 56, er en stolt mor. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Nu skal Felix lære at stå på egne ben. Men han er alligevel ikke bange for vise, hvor meget han elsker sin mor.

– Min mor er skøn. Hun tager sig af og vil os altid det bedste. Alle vores stunder sammen er gode, siger han.

Tæt med Nikolai

Storebror Nikolai er næsten tre år ældre end Felix. Den lille aldersforskel har gjort, at de to prinser hart fulgt hinanden gennem barndommen. Nikolai har haft et lille forspring på voksenlivet, men brødrene har alligevel haft masser af fælles oplevelser og interesser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_5.jpg
 (Foto: Steen Brogaard)

Der er knap tre års aldersforskel på Nikolai og Felix. (Foto: Steen Brogaard)

– Min bror og jeg har altid haft et tæt forhold til hinanden, og det har vi stadigvæk. Vi er hinandens bedste venner og deler mange fælles interesser, blandt andet fodbold – hvad enten det er at heppe foran skærmen eller at spille sammen i haven.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold