Sjældent syn: Frederik og Mary på job med dronningen

I dag bliver et splinternyt portræt af Margrethe afsløret i anledning af regentens 80-års fødselsdag i år. Og ikke bare regenten, men også kronprinsparret ved med til at markere den særlige dag. 

Det er ellers ikke så ofte, vi ser dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen på job, men det skete altså i dag - deres første fælles opgave efter coronakrisen. 

Først ankom Frederik og Mary til slottet, der ligger i Hillerød. Kronprinsparret så ud til at nyde den solrige dag og tog sig tid til at vinke og hilse, inden de smuttede ind på slottet.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Dronning Margrethe havde sin ældste søn og svigerdatteren med til sin forsinkede 80-års fødselsdag. Foto: Hanne Juul

Lige efter ankom dronningen i flot stil og fik overrakt blomster af blomsterpigen Viktoria Fruelund Juel Andersen på 5 år. Viktoria havde et kostume på fra Tommelise - et kostume som dronningen har designet. 

Da Margrethe fik øje på kostumet, smilede hun ekstra meget. 

Herefter gik dronningen ind på slottet, hvor det nye portræt bliver afsløret. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Vis dette opslag på Instagram

Hendes Majestæt Dronningen har netop afsløret et nyt portræt skabt af kunstneren Niels Strøbek i anledning af Majestætens 80-års fødselsdag.⁣ ⁣ Niels Strøbek portrætterede Dronningen for første gang for 45 år siden og har gennem tiden stået bag fire øvrige portrætter af Majestæten.⁣ ⁣ Kunstneren har valgt at skabe et portræt af Dronningen af privat karakter under åben stjernehimmel og uden kongelige artefakter, men rammen i pæretræ er prydet af den kongekrone, som blandt andet findes i rigsvåbenet.⁣ ⁣ Portrættet, som har titlen ”Dronning Margrethe”, blev afsløret på Det Nationalhistoriske Museum i forbindelse med åbningen af udstillingen ”Dronningens Ansigter”. Her har publikum en sjælden mulighed for at se alle Niels Strøbeks fem portrætter under samme tag.⁣ ⁣ Det Nationalhistoriske Museum, Niels Strøbek©️

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) den

Det nye billede bliver en del af den nye udstilling “Dronningens Ansigter”, en særudstilling om Dronning Margrethe II’s liv, virke og særlige interesser.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close