Kongelige1. juli 2021

Kan Diana forene dem? Iskold luft mellem William og Harry

I flere år har de britiske prinser knap været på talefod, men på det, der skulle have været prinsesse Dianas 60-års fødselsdag, skal de nu stå sammen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De to brødre var forenet i sorgen over prinsesse Dianas alt for tidlige død, og man skulle tro, at båndet var ubrydeligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/william_4.jpg
 (Foto: MEGA)

Brødrene var blot 15 og 12 år, da de mistede deres mor. (Foto: MEGA)

Men 23 år senere er alle bånd mellem brødrene nærmest kappet. I flere år har det stået klart, at de er raget uklar: I 2018 delte de deres fælles husholdning på Kensington Palace op i to, og det kuldsejlede forhold blev for alvor manifesteret, da prins Harry og hans hustru Meghan valgte at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus og flytte til USA.

Skal afsløre statue

Torsdag den 1. juli ville Diana være blevet 60 år, og i den anledning er det planen, at William og Harry sammen skal afsløre en statue af prinsessen i haven ved Kensington Palace.

https://imgix.seoghoer.dk/william_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Prinsesse Diana ville 1. juli være fyldt 60 år, og i den anledning hyldes hun af sine sønner. (Foto: Ritzau Scanpix)

Seneste melding er dog, at Harry har tænkt sig at tage turen over Atlanten og vil stå ved sin brors side på den store dag, og en kongehusekspert peger på, at brødrene nu får chancen for at begrave stridsøksen:

– Måske er det dét, der skal til for at bryde isen mellem dem, vurderer Omid Scobie, der har skrevet bogen “Finding Freedom” om prins Harry og hertuginde Meghan, over for AFP.

Smækkede røret på

I en nyligt revideret udgave af bogen “Battle of the Brothers” af Robert Lacey kastes der nyt lys over striden mellem de royale brødre.

Forfatteren har talt med kilder ved hoffet og tegner et billede af, at Meghan skabte splid – ikke bare mellem Harry og William, men i hele den royale husholdning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/william_3.jpg
 (Foto: MEGA)

De blev døbt “Fab Four” – efter The Beatles – i den britiske presse, men luften er iskold mellem de to royale par. (Foto: MEGA)

Ifølge bogen blev “krigen” for alvor startet, da Jason Knauf, der på det tidspunkt var pressechef for både Cambridge- og Sussex-parret, sendte en mail til prins Williams privatsekretær Simon Case.

Her ytrede pressechefen bekymring over, at der gennem den seneste tid var en del ansatte, der havde forladt arbejdspladsen, fordi de ikke kunne arbejde for Harry og Meghan.

Kilder fortæller til bogens forfatter, at arbejdsmiljøet var “giftigt”, og at en medarbejder sågar fik konstateret ptsd efter at have arbejdet for parret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/william_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det virker som meget længe siden, at idyllen var intakt i familien som her i 1989 på ferie på Sicilien – farmand prins Charles, 72, har heller ikke bidraget til løsningen. (Foto: Ritzau Scanpix)

William fik ifølge bogen nys om mailen fra sin privatsekretær, og han ringede straks til sin bror for at konfrontere ham med rygterne om, at de ikke behandlede deres ansatte ordentligt.

Her skulle prins Harry angiveligt have smækket røret på, og det var her, kimen til uvenskabet blev lagt.

null

Sponsoreret indhold