Kongelige24. marts 2021

Joachim og Harry deler skæbne: Kold luft til brormand

Hverken den danske eller britiske prins har et godt forhold til storebroderen, der en dag skal arve tronen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Joachim, 51, og prins Harry, 36, har mange ligheder. De er begge født ind i kongelige familier som den yngste og er dermed lillebror til tronfølgeren.

Men nu viser det sig, at de har mere til fælles end først antaget. For hverken Harry eller Joachim har øjensynligt et godt forhold til deres storebror.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kongehuset_1.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Joachim og Frederik har ifølge rygterne i mange år haft et dårligt forhold til hinanden, selv om kongehuset forsøger at give indtryk af det modsatte. (Foto: Lars H. Laursen)

SE og HØR har tidligere beskrevet, hvordan der er meget, der tyder på kold luft mellem Joachim og kronprins Frederik, 52, og efter Harry og Meghans eksplosive interview til Oprah Winfrey for nylig, er det kommet frem, at også Harry og storebror William har alvorlige kurrer på tråden.

– Harry og William er så langt fra hinanden, som man kan komme, efter at Harry beskyldte familien for racisme, siger en kilde til den engelske avis The Sun.

Det står slemt til

De to brødre har stort set ikke talt sammen, siden Harry og Meghan på deres Instagramside offentliggjorde, at de trak sig fra deres kongelige pligter – uden først at informere den engelske dronning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kongehuset_4_1.jpg
 (Foto: MEGA)

William og Harry har ikke talt sammen siden januar sidste år. Og William er vred efter Harry og Meghans interview med Oprah Winfrey. (Foto: MEGA)

Interviewet med Oprah blev vist natten mellem søndag og mandag i sidste uge, og om torsdagen blev William spurgt, om han havde talt med sin lillebror.

– Nej, ikke endnu. Men det vil jeg gøre, svarede William – tre et halvt døgn efter Harrys fuckfinger til sin familie på Buckingham Palace. Svaret kom, da William var på et besøg på en skole i det østlige London.

I interviewet beskyldte Harry og Meghan familien for at være racister, der stillede spørgsmålstegn ved Archies hudfarve, før han blev født.

Vi er virkelig ikke en familie af racister, lød det oprørt fra William ved samme begivenhed.

William er vred

De to brødre får dog snart hinanden at se. Den 1. juli ville deres mor, prinsesse Diana, være fyldt 60 år, og det skal markeres ved, at der rejses en statue af hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kongehuset_3_1.jpg
 (Foto: MEGA)

– Vi er virkelig ikke en familie af racister, har prins William, 38, sagt efter det eksplosive interview, hvor Harry, 36, og Meghan, 39, kom med hårde beskyldninger mod det britiske kongehus. (Foto: MEGA)

– William vil ikke forbyde Harry at komme. De tog initiativ til statuen sammen, så det vil ikke være fair at holde ham væk, siger en kilde til The Sun, og fortsætter:

– Men han er så vred på Harry, så det er utænkeligt, at de vil stå lykkeligt forenede på dagen.

Siden interviewet har det engelske monarki haft travlt med at skyde beskyldninger ned ved hjælp af kilder, der giver aviserne kongehusets version.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kongehuset_1_1.jpg
 (Foto: Per Helmer)

Joachim og Frederik kørte parløb gennem skoletiden, fordi de aldersmæssigt ligger så tæt på hinanden. (Foto: Per Helmer)

Således kom det frem, at prins Charles, 72, har forsynet prins Harry med flere hundredtusinder af pund, selv om Harry påstår, at de ikke fik økonomisk hjælp overhovedet.

Så tætte var de

Det er ikke kun William og Harry, der har interne problemer. Det gælder også kronprins Frederik og prins Joachim, der ikke har set meget til hinanden privat de sidste mange år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kongehuset_2_1.jpg
 (Foto: Elfelt)

Som yngre støttede de altid hinanden. (Foto: Elfelt)

Selv om Amalienborg har forsøgt at give indtryk af harmoni mellem brødrene, fik Joachim først dagen før resten af befolkningen at vide, at Mary ventede tvillinger. Da han senere forsøgte at nedtone det ved at sige, at de ikke havde set hinanden et stykke tid, og at visse ting ikke kunne formidles over telefonen, glemte han én ting: Da Frederik fik besked om, at Marie havde sagt ja til at gifte sig med Joachim, var det via sms.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kongehuset_5_1.jpg
 (Foto: Elfelt)

Klædt på i samme tøj som symbol på deres nære forhold. (Foto: Elfelt)

Men som helt små var de uadskillelige og blev behandlet som tvillinger.

Sponsoreret indhold