Kongelige 21. maj 2021

Prins Harry afslører hjerteskærende minder fra Dianas begravelse

Den britiske prins genkalder, hvordan det var et begrave sin egen mor i en alder af bare 12 år
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mange husker nok, hvordan prins William og prins Harry tynget af sorg gik bag deres mors kiste, da hun den 6. september 1997 blev begravet fra Westminster Abbey i London. 

Nu sætter 36-årige prins Harry ord på, hvor ubærligt det var at sige et sidste farvel til moren, prinsesse Diana - det skete blot en uge før, han fyldte 13 år. 

- Det, jeg husker klarest, er lyden af hestenes hove, som klaprer ad "the Mall", den røde murstensvej (ved Buckingham Palace, red.). På dette tidspunkt var vi begge bare i chok. Jeg befandt mig uden for min krop, genkalder han i sin nye dokmentar "The Me You Can't See", som netop har haft premiere på Apple TV+. 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Jeff J Mitchell/AFP/Ritzau Scanpix

Her er prins William og prins Harry flankeret af deres farfar prins Philip, deres onkel Charles, Earl Spencer, og deres far prins Charles. Foto: Jeff J Mitchell/AFP/Ritzau Scanpix

- Jeg går bare med og gør, hvad der er forventet af mig, viser en tiende-del af de følelser, som alle andre viser. Det var min mor, I havde ikke engang mødt hende, tilføjer han.  

Senere i dokumentaren raser han over, hvor uretfærdigt det var, at hans mor mistede livet, mens hun blev jagtet af en nådesløs presse: 

- Jeg er uden tvivl rasende over, hvad der skete med hende og det faktum, at det var så uretfærdigt. Der var ingen konsekvenser for dem. De samme mennesker, som jagtede hende ind i tunnelen, er de samme, der fotograferede hende døende på bagsædet af den bil, raser han. 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: MEGA

Prins William var blot 15, og prins Harry var 12, da de mistede deres mor. Foto: MEGA

I dokumentaren, hvor han igen bliver interviewet af Oprah, afslører han også, at tabet af moren sendte ham ud i et overdrevet forbrug af alkohol og stoffer

- Jeg var villig til at drikke, jeg var villig til at tage stoffer, jeg var villig til at prøve og gøre ting, der gjorde, at jeg følte mindre, indrømmer han ganske chokerende over for Oprah. 

Sponsoreret indhold