Kongelige8. januar 2020

Prins Harry og hertuginde Meghan træder tilbage

Prins Harry og hertuginde Meghan har valgt at træde tilbage som "senior members" - det vil sige fremtrædende medlemmer - af den royale familie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/harry_og_meghan.jpg
 (Foto: MEGA)

38-årige hertuginde Meghan og 35-årige prins Harry smed noget af en bombe, da de onsdag aften meddelte, at de har valgt at træde tilbage som "senior members" - det vil sige fremtrædende medlemmer - af det britiske kongehus.

I stedet ønsker parret, der blev gift i 2018 og som har sønnen Archie fra maj 2019, at træde ud af rampelyset og arbejde henimod at blive økonomisk uafhængige - samtidigt med at de også skifter den faste base i England ud med Nordamerika.

Hertuginde Meghan og prins Harry vil således bo både i England og i Nordamerika fremadrettet.

Den overraskende nyhed meddelte parret i en pressemeddelelse onsdag aften.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/harry_og_meghan1.jpg
 (Foto: MEGA)

Meghan og Harry fotograferet 7. januar 2019. Foto: MEGA

Her fortalte parret, at den overraskende beslutning er taget efter nøje overvejelser:

- Efter mange måneders refleksioner og interne diskussioner har vi valgt at lave et skift dette år for at skabe en ny progressiv rolle i institutionen. Vi vil træde tilbage som seniormedlemmer af den royale familie og arbejde henimod at blive økonomisk uafhængige, mens vi stadig vil støtte hendes majestæt dronningen, skriver de blandt andet i pressemeddelelsen, som parret delte på instagram onsdag aften.

I det længere opslag fortæller parret også, at de fremadrettet vil bo både i England og Nordamerika. Og det er der en grund til, forklarer parret videre:

- Denne geografiske balance vil gøre det muligt for at os at opfostre vores søn med respekt for de royale traditioner, som han blev født ind i, mens vi også kan give vores familie det rum, som den har brug for, for at kunne fokusere på næste kapitel, skriver hertuginde Meghan og prins Harry i pressemeddelelsen, hvor de blandt andet hentyder til lanceringen af et nyt velgørenhedsarbejde.

- Vi ser frem til med tiden at dele alle detaljerne i dette nye og spændende skridt, mens vi fortsætter samarbejdet med dronningen, prinsen af Wales, hertuginden af Cambridge og alle relevante, skriver parret i deres instagram-opslag, hvor de slutteligt tilføjer, at man kan læse mere om deres opsigtsvækkende beslutning på deres hjemmeside.

Hjemmesiden er dog i skrivende stund nede - formentlig på grund af den høje interesse, der er for nyheden.

Sponsoreret indhold