Joachim hasteopereret i Frankrig: Udmattet før blodprop

Familieidyllen og feriestemningen på Château de Cayx blev fredag aften i sidste uge afløst af chok og rædsel, da prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen.

Joachim blev hastet til hospitalet i den sydfranske by Cahors – og diagnosen var rystende. Den 51-årige danske prins’ tilstand var alvorlig, og lægerne på akutmodtagelsen fik ham omgående flyttet med ambulance til det anerkendte universitetshospital i Toulouse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prinsen blev indlagt på universitetshospitalet i Toulouse. Et af Frankrigs mest anerkendte hospitaler. (Foto: Ritzau Scanpix)

Lørdag aften kom så den opløftende melding fra kongehuset, at operationen var vellykket, og at Joachims tilstand var stabil, og at prinsesse Marie er ved sin mands side.

Ifølge SE og HØRs oplysninger er prinsen ved godt mod, og han kan både bevæge arme og ben og tale som normalt.

Seneste melding ved redaktionens afslutning var, at prinsens tilstand stadig er stabil.

Men Joachim skal have ro nu.

Udmattet

Godt og vel en uge før prinsen blev indlagt og opereret for en blodprop i hjernen, mødte SE og HØR ham til et interview i den lille by Luzech tæt på vinslottet og ferieboligen Château de Cayx.

Her talte prinsen ærligt om, at han i den grad trængte til at holde sommerferie i de rolige omgivelser ved dronningens smukke vinslot.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Joachim og Maries ferie på Cayx kom til en brat afslutning forleden. (Foto: Dan Mariegaard)

Ikke mindst for at lade op, inden han tager hul på et nyt karrierekapitel.

Til september er det meningen, at prinsen skal begynde som forsvarsattaché ved den danske ambassade i Paris. Og han har netop færddiggjort et ekstremt krævende studie ved École Militaire i Frankrig.

Med andre ord: Joachim var udmattet efter et utroligt hårdt år.

- Det bliver udfordrende, men jeg glæder mig. Så jeg synes, at ferien er tiltrængt. For os allesammen, sagde Joachim til SE og HØR

Familieferie

Da vi mødte parret, så Joachim i den grad ud til at nyde tiden og ferien på og omkring Cayx.

Klokken 10 hver morgen gik han hånd i hånd med prinsesse Marie ned til bageren for at hente morgenbrød til familien. Joachim og Marie strålede og lignede et nyforelsket par, selv om de netop har haft 12-års bryllupsdag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der var intet usædvanligt at mærke på Joachim, da parret gik til bageren for at hente morgenbrød til familien. (Foto: Dan Mariegaard)

Børnene, Nikolai, 20, Felix, 18, Henrik, 11 og Athena, 8, var også med på Cayx - og til Felix’ 18-års fødselsdag i sidste uge kom grevinde Alexandra endda på besøg.

Alt i alt nød familien ferietiden i den solbeskinnede sydfranske region Occitanie – lige indtil chokket ramte dem.

Fremtiden i fare

Det seneste år har Joachim været under hårdt pres.

I begyndelsen 2019 kunne prinsens fortælle, at han var blevet optaget på den fine franske militærakademi École Militaire i Paris, og at han derfor flyttede med familien til den franske hovedstad.

I juni 2019 fraflyttede parret så deres knap 600 kvm. store villa på Emiliekildevej i Klampenborg for at rykke til et af de finere arondissementer i Paris.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Godt og vel en uge før var alt fryd og gammen, da SE og HØR mødte Joachim og Marie, 44, i Sydfrankrig. (Foto: Dan Mariegaard)

Men uddannelsen i Paris var hård.

Joachim måtte sidde på skolebænken seks ud af ugens syv dage fra klokken 9-19 - og det efterlod meget lidt tid til at slappe af.

Samtidig rasede en apanagedebat i Danmark, fordi det står i grundloven, at kongelige ikke kan flytte til udlandet og beholde årpengene.

I juni 2020 kom det så frem, at Joachim havde fået titel af brigadegeneral og job som forsvarsattaché ved den danske ambassade i Paris, hvilket betyder, at familien bliver i Frankrig de næste tre år.

Inden Joachim skulle begynde i sit nye job til september, var det planen at nyde sommeren i helt rolige omgivelser på Cayx med familien.

Den fornøjelse blev der altså sat en stopper for, da han fredag aften blev syg og indlagt.

Kongehuset har på nuværende tidpunkt ikke flere detaljer om prinsens fremtid i Frankrig.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close