Kendte31. maj 2018

12-årige stak veninde halvt ihjel: Ville ære gyser-figur

I 2014 rystede den såkaldte ”Slender Man"-sag USA og i særdeleshed byen Waukesha, Wisconsin. To 12-årige piger lokkede en jævnaldrende veninde ud i en park, legede skjul – for så øjeblikke senere at stikke hende halvt ihjel 19 gange med en medbragt køkkenkniv. Pigerne forklarede efterfølgende, at de ville behage en fiktiv gyserkarakter ved navn ”Slender Man”. Begge piger afsoner i dag i alt 65 års forvaring på et psykiatrisk hospital, og for nylig valgte politiet at offentliggøre billeder fra drabsforsøget. Se dem her, hvor du også kan læse hele den vilde og uhyggelige historie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/slenderman_front_0.jpg

Lørdag den 31. maj 2014 blev to piger anholdt i Waukesha, Wisconsin.

Pigerne – Anissa Weier og Morgan Geyser – var blot 12 år gamle, men havde netop begået en handling, der sendte chokbølger gennem den amerikanske delstat og resten af landet.

Pigerne havde lokket deres jævnaldrende veninde, Payton ”Bella” Leutner, ud i en park, leget skjul med hende – for så få øjeblikke senere at stikke hende halvt ihjel 19 gange med en medbragt køkkenkniv.

Overfor politiet forklarede pigerne, at de ville ære og imponere ”Slender Man” – en fiktiv gyserfigur skabt af en internetbruger i 2009.

Pigerne troede, at de ville blive ”proxies” eller Slender Mans følgere, hvis de slog deres veninde ihjel. Bagefter ville de flytte ud til ham i hans slot i skoven og langsomt blive forvandlet til små ”mini-monstre”.

Pigernes forklaring – og ikke mindst udåd – rystede USA, for hvad kunne få tilsyneladende ”normale” piger til at forsøge at begå det værst tænkelige for at ære og imponere noget, de vidste ikke fandtes?

Nu - her næsten fire år efter - har politiet i Waukesha, Wisconsin valgt at offentliggøre de blodige billeder, der blev taget i kølvandet på den makabare sag.

Billederne, som du kan see længere nede i denne artikel, viser det blodige tøj, som offeret bar den dag, hun blev angrebet af sine veninder. Billeder viser desuden den kniv, som pigerne brugte til at stikke hende ni gange, ligesom politiet i Waukesha, Wisconsin også har valgt at offentliggøre billeder af en blodig Anissa Weier kort efter hendes anholdelse.

Se alle billederne, der blev offentliggjort i april 2018, herunder:

Anissa Weier og Morgan Geyser

Begge piger afsoner i dag en samlet dom på 65 års forvaring på et psykiatrisk hospital for drabsforsøget. Det betyder, at begge piger, der i dag er 16 år, tidligst kan søge om prøveløsladelse fra hospitalet, når hun er fyldt 37 år.

I september fastslog en anden amerikansk jury ellers, at Anissa Weier var psykisk syg, da hun deltog i drabsforsøget, og at hun af den grund ikke kunne straffes. Men i decemver sidste år fik hun altså den hårdest mulige straf, nemlig forvaring. Ved retsmødet undskyldte den i dag 16-årige teenager sine handlinger. - Jeg vil gerne have, at alle ved, jeg fortryder alt, der skete den dag. Og jeg ved godt, at jeg ikke kan sige noget, der gør det godt igen, fortalte Anissa Weier ifølge AP, inden at dommen blev afsagt.

SE og HØR bringer her hele historien om den såkaldte ”Slender Man”-sag.

Bella og Morgan var bedste veninder og havde været det, siden de begge gik i 1. klasse. De hyggede og legede ofte sammen – og ringede til hinanden hver aften for at sladre om drenge og dumme lærere.

I dag, fredag den 30. maj 2014, hyggede de også.

Det var Morgans 12 års fødselsdag, så hun havde naturligvis inviteret sin bedste veninde til py-party. Morgan havde også inviteret en anden veninde, Anissa.

I skolen var Anissa ”outsideren”, hende der ikke rigtig havde nogen venner. Morgan var den fantasifulde, hende der opdigtede sine egne, skøre historier. Bella var klart den mest sociale og livlige piger af de tre.

Anissa var ikke så gode venner med Bella endnu.

Men de tre piger fik alligevel en sjov aften, hvor de pjattede rundt nede i byens skaterpark, før at de til sidst gik hjem til Morgan og faldt i søvn på hendes værelse.

https://imgix.seoghoer.dk/slenderman1.jpg
 Foto: Waukesha Police Department

Fra venstre: Morgan Geyser og Anissa Weier. Foto: Waukesha Police Department

Dagen efter legede pigerne videre, de klædte sig ud og grinede og pjattede. Morgan spurgte sin mor, om de måtte fortsætte legen udenfor. Det måtte de – og pigerne satte kursen mod David’s Park.

Morgan og Anissa sakkede bevidst bagud. Det var på det tidspunkt, Morgan trak til side i sin sort-hvide jakke og viste Anissa, hvad hun havde medbragt fra køkkenet: En kniv. Sådan en kniv man bruger til at skære grøntsager og frugt med.

Anissa og Morgan kiggede længe hinanden i øjnene.

- Jeg tænkte ”Åh Gud, nu skal det virkelig ske”, forklarede Anissa senere politiet, efter at hun var blevet anholdt for at have stukket sin veninde halvt ihjel med 19 knivstik.

David’s Park er en grøn oase midt i Waukesha, fyldt med træer og bænke hist og her. Parken er det perfekte sted at lege skjul.

Og det var også dét, de tre piger skulle, troede Bella.

Morgan begyndte med at tælle, og Bella og Anissa gemte sig. Det var her, at Anissa første gang forsøgte at tackle Bella, men hun kunne ikke holde hende nede. Morgan gav Anissa kniven, men Anissa rakte den tilbage og sagde, at hun ikke kunne gennemføre det, fordi Bella ”skreg for meget”.

- Jeg gør det ikke, før du siger, at jeg skal gøre det, sagde Morgan.

Anissa begyndte at gå væk, men hun nåede ikke mere end halvanden meter, før at hun stoppede op og vendte sig mod Morgan og Bella.

- Vær ikke bange, jeg er bare en lillebitte mis, udbrød Morgan, inden hun hev fat i Bella og stak hende 19 gange.

Køkkenkniven ramte hende i både armene og benene, men punkterede også hendes mave, hendes lever, og hendes bugspytkirtel blev flænset. Kniven missede med millimeter en stor blodåre nær Bellas hjerte.

Morgan og Anissa beordrede deres hårdt sårede veninde til at blive liggende, inden de selv forsvandt.

De vaskede deres hænder på et toilet i et indkøbscenter, hvorefter at de vandrede rundt i byen. De havde gået rundt i et par timer, før de blev stoppet af en politibil.

Der gik ikke mange dage, før at pigerne endte på forsiden af landets aviser. Sagen blev kendt som ”Slender Man”-sagen, for under politiafhøringerne løftede pigerne sløret for, hvorfor de angreb deres veninde.

Både Morgan og Anissa fortalte politibetjentene, at de ville dræbe deres veninde for at ære og hylde en mystisk og fiktiv gyserfigur kaldet ”Slender Man”.

https://imgix.seoghoer.dk/slenderman2.jpg

Det originale foto af "Slender Man" fra 2009 - skabt af en internetbruger.

Figuren var skabt af en internetbruger tilbage i 2009 og optræder hyppigt i gyserhistorier, videoer og på uhyggelige sider på internettet.

Slender Man er en mystisk og unaturlig høj og slank figur, altid klædt i sort jakkesæt og med et hvidt klæde stramt ud over hele ansigtet.

De to piger var aktive brugere af hjemmesiden Creepypasta Wiki, hvor de delte gyser-, horror- og mareridtshistorier. Og det var herigennem, at de lærte Slender Man at kende. De blev betaget af ham.

Anissa og Morgan fortalte betjentene, at de ville blive ”proxies” eller Slender Mans følgere, hvis de slog deres veninde ihjel. Bagefter ville de flytte ud til ham i hans slot i skoven og langsomt blive forvandlet til små ”mini-monstre”.

Anissa fortalte, at det var hende, der introducerede Morgan til Slender Man omkring oktober 2013. Pigerne blev begge dybt betaget og læste mere og mere om den fiktive figur. Imens udviklede deres venskab sig. Ifølge nogen tæt på sagen var pigernes venskab ikke seksuelt. Men venskabet var som en affære: Farligt, spændende, forkert. De udfordrede hinanden og forsøgte at imponere hinanden.

Da de planlagde, at de ville dræbe deres veninde, var der derfor ingen vej udenom. For ellers var man ikke rigtige veninder.

- Jeg ville ikke gøre Anissa vred. Det er svært nok at få venner. Jeg ville ikke miste nogen over noget som dette, fortalte Morgan efterfølgende efterforskerne.

Efter angrebet lykkedes det en hårdt såret Bella at kravle ud på en cykelsti, hvor hun blev fundet af en forbipasserende cyklist. Hun blødte voldsomt, men var ved bevidsthed, da ambulancen kom. Hun blev sendt direkte på operationsbordet, hvor lægerne brugte de næste seks timer på at stabilisere hende. Hun overlevede med nød og næppe overfaldet.

Imens strejfede pigerne omkring i byen. Selv om de vidste, at de ville forsøge at myrde deres veninde, havde de pakket forbavsende lidt i deres tasker.

Lidt vand og müslibarer. Anissa havde også medbragt nogle gamle familiefotos.

- Vi ville nok tilbringe resten af vores liv sammen med Slender Man, og jeg ville ikke glemme min familie, forklarede Anissa.

Politiet fandt også to beskeder på Anissa telefon, som hun havde skrevet i dagene op til mordforsøget. Beskederne var nærmest ment som afskedsbreve.

- Dette er mit endelige ønske til alle, der bryder sig om mig: Sørg ikke over mit farvel, men husk mig for den, jeg var. Jeg elsker og beundrer jer alle, og jeg vil ikke skade jer, lød en af beskederne blandt andet.

Under politiets afhøringer blev det hurtigt klart, at Anissa var den mest hjælpsomme. Nærmest som en elev der vil gøre sig lærer glad svarede hun grundigt på alle spørgsmål, som politiet havde.

Hun forklarede detaljeret om ”Slender Man”, og hvad deres planer var. Undervejs begyndte Anissa at græde og ryste. Det var som om, at virkeligheden og alvoren var begyndt at indhente hende. Hun blev ved med at gentage ”jeg stak ikke, jeg stak ikke”.

Morgan var derimod mere tilbageholdende. Hun var fåmælt og ville ikke rigtig sige, hvad der var foregået. Hun kunne ikke helt huske, hvem der havde holdt kniven. Men hun tilføjede, at Anissa havde sagt, at hun skulle gøre det.

https://imgix.seoghoer.dk/slenderman3.jpg

Både Morgan og Anissa troede, at de ville blive Slender Mans følgere, hvis de myrdede deres veninde.

Begge piger blev efterfølgende placeret i et ungdomsfængsel. Deres forsvarsadvokater fastholdt begge, at pigerne var ”ikke skyldige”, fordi forbrydelserne blev begået, mens de var blot 12 år. I den alder er man stadig et barn, og man forstår ikke til fulde, hvilke konsekvenser ens handlinger har, lød forsvarernes forklaring.

I efteråret blev Morgan indlagt på et psykiatrisk hospital. Psykiaterne overvågnede hende 24 timer i døgnet og diagnosticerede hende med en tidlig form for skizofreni.

Man konkluderede, at hun allerede som 3-årig begyndte at få vrangforestiller og høre og se ting, der ikke fandtes. Morgans forsvarer forsøgte at få sagen mod hende droppet, fordi hun var sindssyg. Dog uden held.

Loven i Wisconsin betød, at begge piger blev tiltalt efter en ”voksen” paragraf og overlagt mordforsøg.

De blev efterfølgende idømt i alt 65 års forvaring på et psykiatrisk hosoital.

Bella var efterfølgende indlagt i seks dage, men kom sig fuldstændig over knivoverfaldet.

”Slender Man”-sagen er omdrejningspunktet i HBO-dokumentaren ”Beware the Slenderman”, der vises på HBO.

Se en trailer for dokumentaren herunder:

Sponsoreret indhold