Krimi1. april 2018

Mysteriet om 6-årige Madyson: Tog morderen dette billede?

Madyson Jamisons død kaldes for en af USA's største mysterier. Den seksårige pige forsvandt sammen med sine forældre Bobby og Sherilyn i oktober 2009 i et bjergrigt område i USA. I området fandt politiet et kamera med et billede af Madyson – er billedet taget af morderen, der tog livet af hende og forældrene? Læs hele mysteriet her

Et grynet billede af en lyshåret pige med armene over kors er nærmest det eneste spor, som politiet har i dét, der kaldes for et af USA’s største mysterier.

Billedet viser den 6-årige Madyson Jamison kort tid før, at hun forsvandt sammen med sine forældre i et bjergrigt område i Oklahoma. Men hvem tog billedet?

I dag mener de pårørende, at billedet må være taget af den mand eller kvinde, der tog livet af Madyson Jamison og hendes forældre Bobby og Sherilyn. Men sporene i den mystiske sag er få – og ikke mindst forvirrende.

Familien forsvandt 8. oktober 2009. Ni dage senere fandt man familiens bil. I bilen lå både forældrenes mobiler, $32.000 i kontanter – og familiens elskede hund Maisy, stadig i live, men stærkt dehydreret og tæt på døden.

Men der var ingen spor af de tre familiemedlemmer. Dem fandt man først mere end fire år senere, da en jæger fandt ligene af dem i et fjerntliggende område.

Politiet har gennem årene brugt utallige kræfter på at løse gåden, men den dag i dag er det stadig et mysterie, hvem eller hvad der tog livet af den amerikanske familie.

Og det er stadig en gåde, hvem der tog billedet af den lille pige.

SE og HØR fortæller her mysteriet om Madyson.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mady2_0.jpg
 (Foto: Privat)

Madyson sammen med hunden Maisy, der som den eneste blev fundet i live. Foto: Privat

Se et galleri med billeder af sagen nederst i artiklen.

Amerikanske Bobby og Sherilyn Jamison besluttede i efteråret 2009, at de ville begynde på en frisk.

De elskede naturen og ville tættere på den. Derfor begyndte familien – der udover forældrene også talte sønnen Colton og datteren Madyson – at lede efter et nyt hjem i det bjergrige Red Oak-område i Oklahoma.

Men 8. oktober gik noget gruelig galt, da Bobby, Sherilyn og 6-årige Madyson kørte rundt i området. De havde ladet Colton blive hjem, men vendte aldrig selv hjem.

En storstilet eftersøgning blev sat i gang - men familien var som sunket i jorden.

Først otte dage senere dukkede det første spor op. Politiet havde fundet familiens hvide pickuptruck. I bilen fandt de både forældrenes mobiler, en GPS, $32.000 i kontanter – og også familiens lille hund Maisy. Den sort-hvide hund var stadig i live, men stærkt forkommen efter at være blevet efterladt i bilen i mange dage uden hverken vådt eller tørt.

Men der var intet spor af de tre familiemedlemmer.

Se et galleri med billeder af sagen nederst i artiklen.

Det eneste synlige spor af dem var det billede, som politiet fandt på Bobbys mobiltelefon. Billedet viste 6-årige Madyson fotograferet i det bjergrige område. Men hvem havde taget billedet?

Selv om politiet mente, at billedet kunne være taget af forældrene selv, fastslog de pårørende hårdnakket, at det var det ikke.

Det grynede foto måtte være taget af den kvinde eller mand, der var skyld i Madyson og hendes forældres forsvinden.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mady4_0.jpg
 (Foto: Privat)

Billedet, som de pårørende mener er taget af morderen. Foto: Privat

- Madyson kigger ikke ind i kameraet. Hun ser trist ud, og hendes arme er krydsede… hvis det er Bobby eller Sherilyn bag kameraet, ville hun ikke have set sådan ud, fastholder familien i den dag i et interview med Daily Mail.

Politiet kunne hverken be- eller afkræfte de pårørendes påstand. De kunne heller ikke komme med noget entydigt svar på, hvorfor familiens elskede hund var blevet efterladt i bilen.

Og selv om familien var kendt for altid at bære kontanter på sig, kunne politiet heller ikke finde svar på, hvorfor forældrene lige netop denne dag havde så stort et beløb med sig.

Eftersøgningen af forældrene og deres lille pige gik derfor i flere retninger. Og teorierne om deres skæbne spændte også vidt.

Se et galleri med billeder af sagen nederst i artiklen.

Mens nogen mente, at deres forsvinden måske var iscenesat, mente andre, at familien blot var faret vild i det fjerntliggende område - og at de døde som følge af dehydrering og tørst.

Andre mente, at deres dødsfald var mere grusom, og at der måtte være tale om et drabeligt mord.

Politiet hældte da også til, at familien kunne være stødt på nogle ”uheldige typer” i det fjerntliggende område – men teorien kunne politiet hverken be- eller afkræfte.

Da to jægere i midten af november 2013 stødte på ligene af de tre familiemedlemmer – liggende på jorden ved siden af hinanden – håbede både politi og myndigheder, at sagen kunne blive opklaret.

Men efter at have ligget næsten fire år i sol og vind var ligene så medtaget, at politiets eneste konklusion var, at dødsårsagen ikke kunne bestemmes.

Sagen forblev med andre ord et mysterium.

I 2014 afsluttede politiet formelt set efterforskningen.

Og samme år holdt de efterladte en ceremoni, hvor de hyldede Bobby, Sherilyn og lille Madyson.

Ceremonien gav muligvis de efterladte en form for trøst – men de må fortsat leve med uvisheden om, hvilken skæbne familien mødte i bjergene.

Se et galleri med billeder fra sagen herunder:

Madyson Jamison

Læs flere vilde mysterier herunder:

Sponsoreret indhold