Krimi1. september 2016

Forsvandt sporløst - så blev dette foto fundet på parkeringsplads

I juni 1989 fandt en kvinde et billede, mens hun var på indkøb i sit lokale supermarked i Florida. Billedet endte på forsiden af de amerikanske aviser og var hovedhistorien i bedste sendetid. For var billedet et bevis på, at Tara og Michael – der havde været forsvundet i næsten et år – var i live? SE og HØR genfortæller her mysteriet om polaroid-billedet her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/polaroid.jpg
 (Foto: Privat)

På en bagende varm og fugtig dag i juni 1989 gjorde en kvinde i Port St. Joe i Florida et mystisk fund.

Hun skulle egentlig bare hente mælk og dagligvarer og havde netop parkeret sin bil på parkeringspladsen ved Junior Food Store. Men kvinden kom hjem med noget andet – og langt mere skræmmende.

For dér hvor en hvid Toyota-varevogn havde holdt ved siden af hendes bil, fandt hun noget mystisk på jorden. Et lille billede af en kvinde og en dreng.

Det lyder umiddelbart ikke til at være et bemærkelsesværdig fund.

Men da kvinden nærstuderede billedet, blev hun forfærdet.

Kvinden og drengen lå på en seng i en bunke sengetøj. Deres hænder virkede til at være bundet på ryggen, og de havde begge sort tape for munden. Og så var der deres ansigtsudtryk. De virkede begge skræmte og urolige.

Kvinden på parkeringspladsen gik straks til politiet. Hun fortalte, at hun havde fundet billedet dér, hvor en hvid varevogn havde holdt. Mere vidste hun ikke. Hun anede ikke, hvem personerne på billedet var.

Det gjorde det lokale politi heller ikke. Men som historien begyndte at sprede sig, begyndte flere at tænke:

Kan det være billedet af Tara og Michael? Er de blevet kidnappet? Hvor er de? Og ikke mindst: Er de i live?

Næsten et år tidligere havde Tara og Michaels mystiske forsvinden rystet New Mexico i USA.

9-årige Michael Henley og 19-årige Tara Calico var forsvundet i årets løb. Begge sager var blevet efterforsket intenst af politiet – men ingen anede, hvad der var sket med dem.

Michael Henley forsvinder

Den første sag begyndte 21. april 1988, da Michael Henley var på camping med sin far og en af faderens venner ved Zuni Mountains i New Mexico.

Mens faderen og vennen var i gang med at sætte telt op, forsvandt den 9-årige Michael. Måske var han gået en tur i naturen og var faret vild?

Faderen slog hurtig alarm, og en storstilet aktion blev iværksat. 400 frivillige samt flere politifolk ledte intenst i et stort område, og også hunde deltog i eftersøgningen.

Man fandt spor af ”små tennissko” i sneen, men Michael var som sunket i jorden. Dage blev til uger, som blev til måneder. Til sidst måtte myndighederne konkludere, at lille Michael formentlig var død af kulde og udmattelse i det fjendske landskab.

Fem måneder senere, 20. september 1988, blev New Mexico ramt af endnu en forsvindingssag.

https://imgix.seoghoer.dk/tara_calico.jpg

Tara Calico. Foto: Privat

Tara Calico forsvinder

Denne dag forsvandt den 19-årige Tara Calico. Hun havde den skæbnesvangre dag fortalt sin mor, at hun ville cykle en tur langs hovedvej 47 tæt på hjemmet i Belen, New Mexico.

Tara havde en tennisaftale efter frokost, og hun bad sin mor om at kigge efter hende, hvis hun ikke var hjemme før frokost.

Tara havde cyklet turen mange gange før – det samme havde hendes mor.

Moren var nervøs over at lade Tara tage turen alene – hun havde selv følt sig forfulgt af en mystisk motorcykel. Men Tara cyklede af sted denne dag – med sin Sony Walkman og musik i ørerne.

Tara vendte aldrig hjem.

Politi, frivillige og familie ledte intenst i området. Først fandt man selve kassettebåndet. Så fandt man den ødelagte Sony Walkman.

Vidner kunne fortælle, at de omkring klokken 11.45 så Tara på vej hjem. Vidnerne tilføjede, at en Ford pickup årgang 1953 virkede til at følge efter hende. Mere kunne de ikke fortælle.

Igen blev dage til uger, som blev til måneder.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/polaroid.jpg
 (Foto: Privat)

Billedet, der gav to familier håb. Foto: Privat

Og nu var der så dukket et polaroid-billede op - over otte måneder senere.

Det kunne ligne både Tara og Michael på billedet. Men var det sandsynligt? Billedet var blevet fundet over 2.500 kilometer væk og altså mange måneder senere.

Men der var tydelige lighedstegn mellem personerne på billedet og Tara og Michael. Kvinden havde samme hår og kropsbygning som Tara, og kvinden havde også et mærke på sit højt læg, der svarede til et ar, som Tara havde fået i en bilulykke. Ved siden af kvinden på sengen lå en paperback-bog. Det var ”My Sweet Audrina” af V.C. Andrews – en af Taras yndlingsforfattere.

Taras mor, Patty, var overbevist. Det var hendes datter på billedet.

Men hvad med Michaels familie? Den lille dreng på billedet havde også samme hårfarve og kropsbygning som Michael. Hans bedste ven var overbevist om, at det var Michael. Han søster var overbevist om, at det var Michael. Hans far tvivlede dog.

- Jeg aner det ikke. Måske er det bare fordi, jeg ikke ønsker at se min søn sådan der, fortalte han politiet.

Både Taras mor og begge Michaels forældre blev fløjet til Florida for at nærstudere billedet. Efter et par timer sammen med efterforskerne var Michaels far heller ikke længere i tvivl: Det var deres børn.

Billedet gav både frygt og håb. Tara og Michael måtte være i live, men hvor var de? Hvem havde taget dem? Og hvordan havde de det?

Familierne rejste hjem igen med blandede følelser i maven. Som Taras mor efterfølgende fortalte Associated Press:

- Hvor mærkelig det end lyder, vil jeg gerne takke ham for at holde hende i live. Jeg vil takke ham for at passe på hende og give hende mad og tøj. Jeg håber, at han værdsætter hendes liv ligeså meget, som vi gør.

Polaroid-billedet blev overbragt til FBI, hvor det blev nøje undersøgt af eksperterne. FBI kunne hverken be- eller afkræfte, om det var Michael og Tara på billedet.

Men efterforskerne var alle enige om, at det var et spor, der måtte og skulle følges.

Også familierne forsøgte at holde liv i sagen. De hang flyers op over byen og bad alle om at kigge på polaroid-billedet og sige, hvis de havde set noget mystisk.

Over de følgende uger stod flere vidner frem. Både Michael og Tara var blevet set flere steder i det sydlige USA. Men ingen af tippede gav pote.

Og så – i juni 1990 – tog sagen en uventet drejning.

Michael bliver fundet

En landmand kontaktede myndighederne. Han havde fundet knoglerester af det, der lignede liget af en lille dreng.

Knogleresterne blev fundet omkring ti kilometer fra den campingplads, hvorfra Michael forsvandt to år tidligere. Politiet tog kontakt til Michaels forældre og fortalte om fundet. Fem dage senere tog de igen kontakt til familien:

DNA-prøver havde nu vist, at det var liget af Michael.

Politiet kunne også fortælle, at den lille dreng formentlig var omkommet i en tragisk kort tid efter, han forsvandt.

Det var altså ikke Michael på polaroid-billedet.

Michaels familie kunne langt om længe få en form for trøst midt i deres umenneskelige sorg. Men for Taras mor var sorgen stadig lige stærk. Hun fortsatte ufortrødent sin søgen efter datteren.

Hun blev ved med at sende flyers ud over hjembyen i New Mexico. Hun stillede op i flere interview. Hun medvirkede i flere TV-shows. Hun bønfaldt alle om at hjælpe hende med at finde hendes datter.

I årenes løb blev der fundet to polaroid-billeder mere, som måske – måske-ikke var Tara. Ingen af disse billeder er nogensinde blevet vist til offentligheden.

Det første billede, som blev fundet på en byggeplads i Californien, viste et sløret billede af en kvindes ansigt. Hendes mund var dækket med gaffatape. Kvinden lå angivelig på et tæppe magen til det blåstribede, som Tara lå i.

Det andet billede viste også en kvinde, bundet og med bind for øjnene. På billedet var kvinden sammen med en uidentificeret mand i et tog. Begge billeder var taget med en kamera-model, der ikke var tilgængelig før 1989 og 1990.

- Mor troede, at billederne var af Tara. De har mange lighedstegn. Jeg vil ikke udelukke dem overhoved, har en af Taras tre søskende senere fortalt.

I 2003 flyttede Taras mor fra hjemmet i New Mexico for at begynde på en frisk i Florida – men datteren Tara flyttede på en måde med.

Hun tog Taras ting med og også hendes store seng. Og moderen tog også nogle gaver med, som hun havde købt til Tara.

Patty opgav aldrig håbet om at finde sin datter i live, men uvisheden tog hårdt på hende.

I maj 2006 døde Patty, blot 64 år gammel.

Selv hendes dødsannonce viste, at Patty nærede et håb til det sidste.

- Patty efterlader sig manden John, fire børn, fire børnebørn, niecer og nevøer.

Tara Calico er én af de fire børn.

Kilder: ABC Journal, Fox News og Crime Magazine

LÆS FLERE MYSTERIER HERUNDER:

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_42.png

Sponsoreret indhold