Kendte20. september 2016

Mysteriet om Jessica: Forgiftede hun sin ”bedste” veninde?

De sidste tre måneder har en yderst bizar og makaber retssag rystet – og hypnotiseret – det indonesiske folk. På anklagebænken sidder Jessica Wongso, der er anklaget for at have forgiftet sin ”bedste” veninde ved at hælde cyanid i hendes kaffe. Selv nægter Jessica pure, at hun er involveret i venindens død – men uskarpe billeder fra en café beviser (måske) hendes skyld
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cyanid_front.jpg
 Foto: All Over og YouTube

Billederne er uskarpe, og man skal kigge overordentlig godt efter, hvis man skal opdage det.

Alligevel mener anklagerne, at disse billeder er det klokkeklare bevis på, at Jessica Wongso er en kold og kynisk morder, der bevidst tog livet af sin ”bedste” veninde ved at forgifte hende på allerværste vis.

De grynede billeder er i disse måneder nogle af omdrejningspunkterne i en indonesisk retssag, der har både rystet og hypnotiseret landet.

https://imgix.seoghoer.dk/cyanid2.jpg
 (Foto: YouTube)

Billeder her viser Jessica (rød bluse) sammen med en veninde og Jessica (yderst til højre). Billederne er fra den skæbnesvangre dag på caféen. Foto: YouTube

På anklagebænken sidder den 27-årige Jessica. Anklagerne mener, at den australske statsborger på koldblodig vis hældte cyanid i sin bedste venindes – Mirna Salihin – kaffe og derefter lod veninden lide en pinefuld død.

Selv nægter Jessica pure, at hun skulle have taget livet af sin veninde på grund af ”jalousi”, som anklagerne ellers påstår.

Retssagen mod 27-årige Jessica begyndte i juni i år. Anklagerne har gennem hele sagen forsøgt at overbevise dommeren om, hvordan et syv år langt venskab mellem Jessica og Mirna endte i en vanvittig jalousi-rus, der fik Jessica til at tage en skæbnesvangre og kynisk beslutning.

Jessica og Mirna mødte hinanden på Billy Blue Design College i Sydney for syv år siden. De blev tætte veninder og flyttede ind sammen – men venskabet endte i hårdknude, efter at Jessica begyndte at date en fyr, som Mirna ikke brød sig om. Jessica rådede ifølge anklagerne Mirna om at bryde med fyren – og Jessica valgte at lytte til sin veninde.

Men Jessica var alligevel vred over at have brudt med sin kæreste – og vreden blev bestemt ikke mindre, da Mirna selv fandt manden i sit liv og blev gift. Ifølge anklageren blev Jessica så fyldt med jalousi og vrede, at hun lagde en ondartet plan.

Hun valgte ifølge anklagerne at invitere sin ”bedste” veninde på en café i Jakarta, og med sig havde hun en portion cyanid, en yderst dræbende gift, der er let at få adgang til i Indonesien, fordi den bruges i mineindustrien.

Det skæbnesvangre besøg på caféen Olivier Restaurant fandt sted 6. januar, og caféens overvågningskamera viser de sidste skæbnesvangre minutter i Mirnas liv.

Ifølge anklagerne viser billeder også, at det var hendes veninde, der slog hende ihjel. Anklagerne mener nemlig, at Jessica bevidst ankom til caféen en halv time før sin veninde, så hun havde mulighed for at bestille en kop kaffe før – og forgifte den med cyanid. Anklagerne mener også, at Jessicas sag belastes på grund af det faktum, at hun inden veninden kom forsøgte at gemme den nyindkøbte kop mellem sine poser.

Kort efter at Mirna tog en slurk af kaffen, udbrød hun ”Dette er virkelig ikke godt. Det smager forfærdeligt”. Få minutter efter kollapsede Mirna, og hun døde få minutter senere. Det var en tredje veninde, der tilkaldte hjælp. Ifølge anklageren ”sad Jessica bare og iagttagede sin veninde dø”.

Retssagen mod Jessica fortsætter. Ender hun med at blive kendt skyldig, risikerer hun dødsstraf.

Se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Jessica Wongso - anklaget for at have myrdet sin veninde med cyanid

Sponsoreret indhold