Kendte29. august 2021

Peter Warnøe på flugtferie

Peter Warnøe skylder Skat millioner, men det afholder ham ikke fra at holde ferie med kæreste og døtre på 1. klasse
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/warnoee.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Mens Peter Warnøe måtte melde pas, da Skat bad om at få de knap syv millioner kroner, han skylder dem, så var der ingen smalle steder, da den 57-årige erhvervsmand skulle holde sommerferie.

Warnøe trak stikket efter coronanedlukning og et par turbulente år med beskyldninger om bilagsfusk, ulovlige anpartslån og en meget omtalt retræte fra DR’s populære iværksætterprogram “Løvens hule”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/warnoee_7.jpg
 (Foto: Jeppe Michael Jensen)

Peter Warnøe er nær ven af kronprinsen. Her er hele flokken på vej til koncert med Justin Timberlake i Parken. (Foto: Jeppe Michael Jensen)

Sammen med sin 32-årige kæreste Anna Elisabeth Engel pakkede han feriekufferterne og fløj til Armani og Versaces epicenter St. Tropez – en turistmagnet, som gennem årtier har været et yndet feriemål i Frankrig for kongelige.

Warnøes gode ven kronprins Frederik, det svenske kongepar samt Grækenlands afsatte kong Konstantin har adskillige gange holdt ferie i den maritime ferieby.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/warnoee_5.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Kronprins Frederik har flere gange deltaget i sejlads i St. Tropez, hvor Warnøe tilbragte en del af sommeren. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Peter Warnøe og kæresten, der har et lille hus i Charlottenlund og arbejder som lærer, fik ladet op på et af St. Tropez luksuriøse hoteller; Villa Marie, hvor et almindeligt dobbeltværelse koster 4.700 kroner pr. nat inklusive morgenmad.

Villa Marie er vild luksus og et glimrende sted at arkivere alle sine bekymringer – det kunne for eksempel være, om de ejendomme i Dubai, som Warnøe har investeret i, holder værdien. Revisoren skriver i regnskabet, at værdiansættelsen er forbundet med væsentlig usikkerhed.

Øhop i Grækenland

Efter St. Tropez stod feriemenuen på øferie i Grækenland. Annas lille søn var med på turen. Det samme var Warnøes voksne døtre, Barbara og Bjørk.

I Grækenland blev et ophold på vulkanøen Santorini afløst af en tur til den lidt større ø Mykonos, hvor erhvervsmanden blev overrasket over prisniveauet på den eksklusive restaurant Principote, hvor der kan lejes VIP-strandsenge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/warnoee_2.png
 (Foto: Hotel Villamarie)

Skønne, skønne omgivelser og serviceminded personale stod klar til at modtage Peter Warnøe på Hotel Villa Marie i St. Tropez. (Foto: Hotel Villamarie)

– Beach Klub. Cool – men SÅ DYR og så mange mennesker, der konstant tager selfies. Måske en trend eller er måske for gammel til det, skriver Peter Warnøe til sine følgere på Instagram.

Bortset fra Warnøes forbløffelse over prisniveauet på den græske strandrestaurant så var der intet på ferien, der afslørede, at skattemyndighederne ånder ham i nakken.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/warnoee_1_0.png
 (Foto: Principote.com)

Beachklubben Principote var for meget selfie. (Foto: Principote.com)

For få uger siden fik Skat tinglyst et tilgodehavende på knap syv millioner kroner i hans 232 kvadratmeter store rækkehus i Hellerup.

Lavine af skandaler

Peter Warnøe var på et tidspunkt investor i DR’s populære iværksætterprogram “Løvens hule”, men han valgte at trække sig, da en lavine af skandaler pludselig begyndte at rulle.

Sandsynligvis var tidspunktet kommet alligevel, for meget tyder på, at Warnøe slet ikke havde kapital nok til at investere i de virksomheder, der bad om penge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/warnoee_3.png
 (Tinglysning.dk)

Et kig i Tingbogen viser, at Warnøe skylder Skat næsten syv millioner kroner. (Tinglysning.dk)

Men det var ikke manglen på penge, der gjorde, at hjemsendelsen fra “Løvens Hule” var uundgåelig. Det viste sig nemlig, at Warnøe i sine egne og sine partneres virksomheder havde optaget ulovlige aktionærlån for millioner, ligesom han blev beskyldt for at lade investorer i venturefonden Nordic Eye betale for private tøjindkøb, London-ophold og skiferie.

Hans rækkehus i Hellerup blev i juni sat til salg for 33 millioner kroner, men det blev hurtigt fjernet fra boligmarkedet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/warnoee_4.png
 (Foto: Google Maps)

Peter Warnøe viste sit forgældede rækkehus frem i “Kender du typen”. Nu er det belånt op til første sal. (Foto: Google Maps)

I stedet fik Skattemyndighederne som nævnt tinglyst et tilgodehavende på 6.951.109 kroner. Hvis Warnøe på et tidspunkt sælger rækkehuset, står Skat klar til at indkassere beløbet som de første af kreditorerne.

Men Skats krav står ikke alene. Peter Warnøe har de seneste år været ude og låne til høje renter.

Således lånte han i 2019 2,5 millioner af Christian Rovsing A/S. Renten på lånet er 7,5 procent.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/warnoee_6.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Erhvervsmanden er en hyggelig fætter og har et kæmpe netværk – her DR’s Kim Bildsøe – men gælden hjælper vennerne ham ikke med at afvikle. (Foto: Thomas Laursen)

Sidste år lånte Warnøe 1,5 millioner kroner mod 10 procent i årlig rente. Långiveren er Investor Holding ApS.

Derudover hæfter kronprins Frederiks jagt- og skipisteven for et rentetilpasningslån på 13.520.000 kroner, som Handelsbanken Kredit har udstedt.

Sponsoreret indhold