Kendte28. marts 2019

Hugo i fars fodspor: Kærlighed og kokain

Far Thomas har været hele møllen igennem – og nu gentager historien sig med ungdomsægteskaber og stofmisbrug hos 20-årige Hugo Helmig.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hugo_helmig_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Op gennem 80’erne var det Thomas Helmig, der stod derude og bankede på til teenagepigernes hjerter.

I dag er det Helmig junior, som får de unge piger til at hvine i kor, når han træder ind på scenen og fyrer op for ”Please Don’t Lie”.

Hugo er dog ikke kun fulgt direkte i fars fodspor ind på scenen, men har også allerede danset de samme både lige og ulige trin i livet som sin berømte far.

Selv om de hverken er særlig gamle eller har dannet par særlig længe, friede Hugo Helmig i november sidste år til kæresten Marie Frølund. (Foto: Instagram)

Også Thomas var ganske ung, da han første gang gik op ad kirkegulvet.

Knap 23 år gammel giftede han sig i 1986 med tre år ældre Søs Fenger, og de to blev hurtigt et af Danmarks mest feterede par.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/soes_fenger_og_thomas_helmig.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Helmig senior sprang også tidligt ud i rollen som ægtemand. 22 år gammel giftede han sig i 1986 med Søs Fenger. (Foto: Ritzau Scanpix)

Men da kærligheden efter tre år brast, skrev Thomas sine sorger ud i to af sine til dato største hits ”Det er mig, der står herude og banker på” og ”Nu hvor du har brændt mig af”, som udkom kort efter skilmissen, og som efter sigende handler om bruddet med hans første store kærlighed.

Selv om sønnike over for GAFFA tidligere har hævdet, at teksten til nummeret "Home", hvor han synger om kokainens dårlige indflydelse på kærligheden, er fiktiv, får det en helt anden klang i lyset af forrige weekends psykotiske kokainrus og efterfølgende indrømmelser om afhængighed og afvænning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/renee_toft_simonsen_thomas_helmig.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Hugo er vokset op i blitzlysenes skær som søn af det celebre par Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, 53. Her sammen med Thomas’ datter Ida Marie, 26. (Foto: Thomas Laursen)

På afvænning

Man kan ikke sige rock’n’roll uden også at sige sex og stoffer.

Senere kom det via pophåbets manager Jakob Sørensen frem, at Hugo har været i behandling for sin afhængighed.

– Hugo er i løbet af det sidste år faldet i et par gange med at tage kokain, og det har vi sammen med ham taget hånd om.

Coke er godt

– Han startede i behandling i starten af det her år, og alt er faktisk gået rigtig godt.

Han har udsendt en plade, men det, der sker i går, det er, at han falder i igen, forklarede manageren til Ekstra Bladet.

Det er dog ikke kun Hugo, som har flirtet med de euforiserende stoffer.

Thomas Helmig beskrev i sin bog ”Helmig og kærligheden” fra 2015, hvordan han har eksperimenteret med rusmidlerne.

– Jeg har som sagt prøvet hårdere stoffer, men alkohol har altid været mit nummer ét. Også decideret druk.

Det har været godt, hvis noget har trykket og ikke har villet forlade mig, og jeg synes, jeg har udforsket alkoholens muligheder ret grundigt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/hugo_helmig_og_thomas_helmig.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Hugo Helmig går sin ikoniske far i bedene. Her åbner de sammen Aarhus Festuge i 2018. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Måske har alkoholen indimellem haft lidt for godt fat i mig, men det andet har jeg aldrig følt mig på vippen til at blive afhængig af, lyder det fra Helmig den ældre, som dog også pointerer:

– Jeg har alle dage vidst, at man aldrig skal fucke med stoffer. Det har jeg kunnet se omkring mig.

Men så:

– Jeg ved, at coke er godt, indtil det ikke er godt mere, og så bliver det noget rigtig skidt, siger Helmig i bogen.

– Selv om jeg aldrig synes, at rusen – stoffer, alkohol – har taget magten fra mig, har jeg alligevel været derhenne, hvor jeg synes, jeg drak for meget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thomas_helmig.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Teenagehysteriet er for længst forbi, men 54-årige Thomas Helmig charmerer stadig sit kvindelige publikum. (Foto: Dan Mariegaard)

– Der har været gange, hvor jeg kunne mærke, at jeg havde brug for alkohol og ikke kunne slappe ordentligt af, hvis der ikke var sprut eller vin. Det er ikke så godt. Hvis man når derud, kan det blive ødelæggende.

Jeg har udfordret det så rigeligt og taget for mig af retterne, lyder det fra Helmig, som denne gang er førstehåndsvidne til kokainens ødelæggende egenskaber.

Læs meget mere om Hugo Helmig i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold