Hugo Helmig efter skandalen:- Er det kun mig, der begår fejl?

Hugo Helmig på scenen 14. marts 2019.

Hugo Helmig på scenen 14. marts 2019.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

20-årige Hugo Helmig måtte aflyse en planlagt koncert i Vejle og overnatte i detentionen, efter han natten til lørdag var voldsom påvirket af kokain.

[node:advert-in-body]

Torsdag aften var han så tilbage på scenen, da han gav koncert på spillestedet Gimle i Roskilde.

Lidt under 250 mennesker - primært unge piger - var mødt op for at høre "Please don't lie"-sangeren.

Inden han begyndte at synge, henvendte den unge musiker sig til publikum for at dele nogle ord om det stormvejr, han har været igennem:

- I aften er en speciel aften, lød det blandt andet fra musikeren fra scenen på spillestedet i Roskilde.

[node:advert-in-body_2]

- Nu vil jeg holde en fest for jer. Har I lyst til det?, spurgte han herefter, hvorefter publikum brød ud i jubel.

- Det er jeg fandme glad for, lød det herefter fra den aahusianske sanger.

- Er der nogen af jer, der kender det med at begå fejl? Er det kun mig?, lød det spørgende fra Helmig, før han begyndte at synge sangen med den lidt sigende titel "Cocaine down the drain".

Senere udbrød han mellem to numre: - Jeg er ung og dum.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hugo Helmig på scenen i Roskilde 14. marts 2019. Foto: Kaspar Wenstrup

Natten til lørdag tilbragte den 20-årige musiker i detentionen i Aarhus, efter hans mor - forfatter Renée Toft Simonsen - slog alarm til myndighederne.

[node:advert-in-body_3]

Ifølge døgnrapporten ringede hun til politiet, fordi Hugo Helmig rendte rundt på gaden "i psykotisk tilstand" som følge af kokain-misbruget.

Hugo Helmig blev herefter kørt til politistationen, hvor han tilbragte natten. Efterfølgende har hans manager udtalt, at han nu er i behandling for sit misbrug.

På sit seneste album ”Juvenile” fra 2019 synger Hugo Helmig om netop kokain, men fastholdt for blot få uger siden, at sangen var ren fiktiv.

I et interview med musikmediet GAFFA spurgte journalisten, om ”Cocaine down the drain” fra sangen "Home" var ren fiktiv.

Til det svarede Hugo Helmig:

– Ja, den giver sig selv. Sangen er en lidt 80’er-agtig ballade, som jeg gerne ville have tilført noget groft. Så Emil (Falk, Hugos producer og sangskrivermakker, red.) og jeg fandt på denne her historie om en fyr, der var helt ude at skide og har fucket det hele op på kokain.

- Vi var en overgang bange for, om det blev for beskidt og prøvede nogle andre åbningslinjer af, men den linje havde simpelthen bidt sig fast. Det er en super-intens start på en sang, og jeg synes, det giver god mening, fortalte Hugo Helmig for få uger siden i interviewet med GAFFA.

Ifølge hans manager var der ikke tale om en egentlig anholdelse under episoden natten til lørdag, men snarere en form for forvaring, fordi Hugo Helmig reagerede kraftigt på det euforiserende stof.

- Kokain er et farligt stof. Det er der ingen, der kan tåle, og det kan Hugo heller ikke. Han bliver underlig af det. Han bliver trist, og han bliver sur, når han gør det. Det var det, der skete i går, og derfor skulle han have hjælp, og det fik han af politiet, som tog ham med, har Hugo Helmigs manager, Jakob Sørensen, tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close