Thomas Helmig

Foto: All Over Press

Hele Danmarks ”Stupid Man” stod allerede der ude og bankede på ved døren til sin karriere helt tilbage i 1960'erne, da han i en alder af bare 5 år begyndte at tampe i klaveret ...

Hele Danmarks ”Stupid Man” indledte sin karriere helt tilbage i 1960'erne, da han allerede som 5-årig begyndte at tampe i klaveret. Han droppede ud af gymnasiet og fandt den ungdommelige inspiration på en high school i USA, inden han i 1985 sprang ud som ung solist på støttesinglen ”Afrika”. Samme år udkom han tilmed med debutalbummet ”Thomas”.

Thomas Helmig trådte sine barnesko i et lægehjem i Aarhus-forstaden Egå, hvor han voksede op i en søskendeflok på fire. Den musikalske interesse kom til overfladen i forbindelse med forældrenes skilsmisse. Skilsmissen skabte uro og utryghed for den lille Thomas, og han søgte derfor ro ved klaveret.

Det betød, at han var autodidakt (selvlært, red.) pianist i en alder af seks år. De store idoler var medlemmerne af Gasolin, og da den ihærdige Thomas Helmig var 13 år gammel mestrede han også både guitar og trommer.

Efter at have tilbragt et af sine teenageår på high school i Detroit, hvor han fandt sammen med en flok soul musikere, vendte han hjem igen og begyndte at spille i bands i hjembyen Aarhus – blandt andet funkbandet Elevatordrengene.

Men det var først i 1988, at soloartisten Thomas Helmig for alvor slog igennem og smeltede tusindvis af pigehjerter som ham, 'der står herude og banker på'.

Det skete, da han sendte sit succesalbum ”Vejen væk” på gaden. Albummet indeholdt ovenstående hit ”Det er mig, der står herude og banker på” og solgte imponerende 160.000 eksemplarer.

Herefter tog den aarhusianske musikers karriere for alvor fart - i 1994 udsendte han endnu et anmelderrost album, ”Stupid Man”, som indeholdt kæmpehittet af samme navn.

Albummet solgte hele 250.000 eksemplarer, og Thomas Helmig blev tilmed hædret med seks Grammy-priser året efter.

Det er dog ikke kun musikken og Aarhus, Thomas Helmig er forelsket i. Charmemanden har også en forkærlighed for smukke kvinder, og det har givet ham et par forliste ægteskaber i baggagen.

 I 1986 begyndte Thomas at danne par med en smækker sangerinde, nemlig Søs Fenger. Året efter blev parret - under stor mediebevågenhed – gift i Egå Kirke i Aarhus, men de to musikere kunne ikke helt finde melodien.

- Vi var for unge og umodne til at have et ægteskab sammen. Jeg tror også, vi havde for meget musik i hovedet begge to, har Søs Fenger efterfølgende sagt om ægteskabet i et interview med Søndag.

Thomas og Søs blev skilt efter tre år. Kendisparret var et af de mest feterede i Danmark dengang, og faktisk handlede flere af sangene på Helmigs succesalbum, ”Vejen Væk”, om kriserne i ægteskabet.

Især sangene "Nu hvor du har brændt mig af" og "Det er mig der står herude og banker på" skulle handle om forholdet til Søs Fenger.

Samme år som ”Vejen Væk” udkom, medvirkede Helmig også på julesangen "Når sneen falder", sunget i duet med Søs Fenger, og singlen "Den jeg elsker, elsker jeg", som blev indsunget til ære for AIDS-Fondet. Den skulle senere vise sig at blive endnu en klassiker.

I 1991 blev Thomas kæreste med topmodellen Heidi Andersen, og der gik kun et enkelt år, før de blev forældre til datteren Ida Marie.

Thomas og Heidi blev i 1995 gift i Risskov Kirke i Aarhus, men allerede to år efter meddelte de i en pressemeddelelse, at de skulle skilles.

Det var ikke lang tid, Thomas skulle bruge til at komme sig over bruddet med Heidi. Han fandt hurtigt sammen med en anden topmodel, Renée Toft Simonsen. Og Thomas Helmig arbejder hurtigt med det andet køn. Allerede året efter - i 1998 - blev parret nemlig forældre til sønnen Hugo, og i 2000 blev de gift på Kokkedal Slot.

I 2012 begyndte rygter om skilsmisse at svirre, da parret satte deres hus i Aarhus-forstaden Risskov til salg. Det var der dog en logisk forklaring på, da parret havde i stedet købt en luksuslejlighed i det mondæne Skansepalæ i midten af Aarhus.

Børnene var på vej til at flytte hjemmefra, og derfor ville Helmig og konen prøve tilværelsen som bymennesker af, og afviste derfor snakken om skilsmisse. Den kom først et år senere.

I 2013 meldte parret nemlig ud, via en pressemeddelelse, at de skulle skilles. En af grundene til bruddet var, ifølge Toft Simonsen, at hun ønskede mere sex og nærvær, mens Helmig gerne ville være mere alene. De fleste mænd, der har SET hans kone ville her muligvis tænke ”Så kan man da vist snakke om at være en ’Stupid man’!”

- Gennem to-tre år blev vi mindre tålmodige over for hinanden, prioriterede hinanden lidt mindre, arbejdede lidt mere og fik ikke knaldet så meget. Lige pludselig er man vokset fra hinanden, sagde Renée Toft Simonsen til Børsen.

Kort efter kastede Helmig sig ud i et forhold med den 52-årige læge, Tina Horsted, der også var med i Spanien, da Helmig gav koncert i Fuengirola. Men tanken om eks-konen og den lykkelige familie rumsterede stadig i baghovedet hos musikeren.

- Hun er min bedste ven, og jeg er hendes bedste ven. Det er der ikke ændret en skid ved, og de ting, som vi får næring af hos hinanden, er der ikke blevet skåret ned på. Jeg taler stadig med hende om en bog, jeg er begejstret for, og hvis jeg skal i biffen, er det hende, som jeg inviterer med. Den del af vores liv har ikke ændret sig. Men jeg lægger mig til at sove i en anden seng end hende. That’s it, sagde Thomas Helmig til Jyllands Posten i 2013.

Flirten med lægen Tina Horsted blev dog også ganske kort, blot tre måneder, inden Helmig fandt tilbage til trygheden og kærligheden i ægteskabet med Renée Toft.

Faktisk var Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig slet ikke nået at blive rigtig skilt, før de fandt sammen igen.

Til Politiken fortalte Renée Toft, at hun hoppede på et fly til Thailand for at besøge sin veninde Dorte, der i smug havde aftalt med Helmig, at han skulle dukke op og overraske Renée. Helmig havde vielsesringene med i kufferten, og siden har parret boet sammen i Aarhus.

- Det er ikke sjovt at se et menneske, du elsker, gå ned med flaget, så meget hurtigt blev vi begge to optaget af at passe på den anden, og så fandt vi sammen igen, sagde Renée Toft Simonsen på det tidspunkt til Børsen, og uddybede:

- De tre måneder væk fra hinanden gjorde os meget bange for at miste hinanden. Nu er vi nyforelskede igen og har ændret på vores måde at være sammen på.

Tidslinje:

Thomas Helmig
15. oktober 1964
57 år
Ole Helmig (far), Hugo (søn, f. 1998), Ida Marie (datter, f. 1992)
Søs Fenger, Heidi Andersen, Sanne Salomonsen
Gift med Renée Toft Simonsen
Musiker

Find din favorit kendis her:

Close