Her kommer Christian Eriksen sig: Christians hjertely

(Foto: Ritzau Scanpix)

Ude godt, men hjemme bedst.

Hjertestoppet mod Finland fik heldigvis en lykkelig udgang, og efter en lille uge med undersøgelser og operation på Rigshospitalet er Christian Eriksen og familien nu hjemme i trygge rammer i Odense.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Heldigvis var Christian Eriksen, 29, i stand til at vende tommelfingeren op bare et par dage efter forskrækkelsen.  (Foto: Instagram (Christian Eriksen)

Landsholdsstjernen og hans kæreste, Sabrina Kvist Jensen, købte i 2019 drømmevillaen i den fynske hovedstad på hele 348 kvadratmeter for 14,5 millioner kr. som en fremtidig base efter karrieren.

Men nu er fodboldstjernen og frisøren altså allerede flyttet ind i det mondæne Hunderup-kvarter med deres to små børn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er her i denne 348 kvm. store og 14.5 mio. kr. dyre villa i det mondæne Hunderup-kvarter i Odense, at Christian Eriksen og familien kommer til hægterne efter hjertestoppet i Parken og den efterfølgende operation på Riget. (Foto: Aviaya Valdivia Hansen)

Netop her fik en opportunis­tisk italiensk journalist fra sportsavisen La Gazzetta dello Sport ord fra Sabrina Kvist Jensen om hjemkomsten til Fyns land.

– Han har det godt. Nu er vi hjemme, og vi har bare brug for lidt fred og ro, lød det fra den hårdtprøvede kæreste, da italie­neren forleden pludselig stod på dørtrinnet i det odenseanske.

Gruppekram i EM-lejren

Før freden sænkede sig over Odense, nåede den danske midtbanemagiker at besøge landsholdskammeraterne i EM-lejren i Helsingør.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kæresten Sabrina Kvist Jensen er også fra Fyn, uddannet frisør og har dannet par med Christian Eriksen siden ungdomsårene. (Foto: Lars H. Laursen)

Flankeret af både Sabrina, sine børn og sin svigermor kørte Christian Eriksen fredag nordpå til en gruppekrammer af format – og det var noget, holdkammeraterne kunne bruge. 

–  Det var pissedejligt at se Christian for at være ærlig. Han sagde, at han var glad for at se os. Det var emotionelt.

Jeg havde skrevet med Christian og sagt, at jeg havde brug for at røre og se ham i virkeligheden for at kunne tro, at han havde det godt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er stadig tvivlsomt, om danskeren får lov til at fortætte i sin italienske klub Inter. (Foto: Ritzau Scanpix)

Men det havde han heldigvis, fortalte venstrewing Joakim Mæhle, 24, som var første mand ved Eriksens side, da han kollapsede mod Finland.

Før gensynet med fodboldvennerne fik Christian Eriksen indopereret en ICD –en avanceret pacemaker på størrelse med en tændstikæske – og det vides endnu ikke, om han kan – eller vil – fortsætte karrieren.

Comeback er muligt

Nu følger i første omgang en måned med at komme sig helt fysisk og psykisk efter den voldsomme oplevelse – og herefter muligvis en langvarig genoptræning for at vende tilbage til den imponerende karriere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mens hele Danmarks Christian kommer sig i Odense, hyldes han fortsat i resten af landet.
Som her i EM-fanzonen på Ofelia Plads i hjertet af København. (Foto: Ritzau Scanpix)

Overlæge Gunnar Gislason, som er forskningschef i Hjerteforeningen, professor i kardiologi og overlæge på Gentofte Hospital, mener i al fald godt, at Eriksen rent fysisk kan banke kasser ind for Danmark i fremtiden.

Efter den første måned med hvile er der ingen fysiske begrænsninger tilbage, vurderer eksperten overfor TV 2

- Nu skal jeg ikke udtale mig konkret om Christian Eriksen, men efter det første stykke tid kan man normalt sagtens træne på et højt niveau.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Forhåbentligt kommer vi igen til at se Eriksen trylle i Parken – og lægerne mener da også, det er en mulighed. (Foto: Mikael Rieck)

Det vigtigste er bare, at man er tryg og mærker efter, siger Gunnar Gislason.

Foreløbig mærker Eriksen efter i sit fynske hjertely.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close