Overlæge om Christian Eriksen: Her kan han begynde at træne igen

I går bekræftede DBU, at Christian Eriksen, 29, havde gennemgået en vellykket operation og nu var blevet udskrevet fra Rigshospitalet. 

Lørdag i sidste uge faldt den danske stjernespiller pludseligt om midt i kampen mod Finland, og der måtte ydes livreddende førstehjælp og stødes med en hjertestarter, før Eriksen igen var ved bevidsthed. 

Efter en række undersøgelser blev det besluttet, at han skulle have indopereret en hjertestarter, en såkaldt ICD-enhed - en behandling, man giver efter hjertestop udløst af hjerterytmeforstyrrelse.

Og nu skal Inter-spilleren tage den med ro, inden han genoptager sin træning. Det fortæller Gunnar Gislason, der er forskningschef i Hjerteforeningen, professor i kardiologi og overlæge på Gentofte Hospital, til TV 2

Han understreger, at han kun kan udtale sig generelt, da han ikke har nærmere kendskab til Christian Eriksens sygdomsforløb. 

- Man har måske lidt smerter i venstre side af brystkassen efter operationen. Og så skal man forholde sig lidt i ro den første tid, for ICD'en skal have lov til at sætte sig fast, fortæller han til TV 2

ICD-enheden, som er på størrelse med en tændstikæske, er indopereret i en lomme i brystet. Efter indgrebet skal det have lov til at gro sammen, hvilket betyder, at man ikke må løfte venstre arm over skulderhøjde. 

Overlægen fortæller, at man over de næste måneder så småt kan begynde at genoptræne for at se, hvad kroppen kan holde til, og efter den første måned er der sådan set ikke begrænsninger længere. 

Hjertelægen er optimistisk på fodboldspillerens vegne: 

- Nu skal jeg ikke udtale mig konkret om Christian Eriksen, men efter det første stykke tid, kan man normalt sagtens træne på et højt niveau. Det vigtigste er bare, at man er tryg og mærker efter, siger Gunnar Gislason.

Efter den skæbnesvangre kamp mod Finland, vurderede tv-læge Charlotte Bøving også over for SE og HØR, at det netop var en hjerterytmeforstyrrelse, der var skyld i Eriksens kollaps

- Jeg tror ikke på, han får lov at vende tilbage til turneringen, for man er nødt til at finde ud af, hvis det er hjertet, så er man nødt til at finde ud af, hvad er det her for en type hjerterytmeforstyrrelse? Er det noget, der kræver en pacemaker? Der kommer et udredningsforløb i halen på det her, forklarede hun lørdag i sidste uge. 

.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close