Kendte 14. juni 2021

Sammen – side om side: Venner for livet

Venskabet mellem Christian Eriksen og Simon Kjær stod lysende klart, da landsholdet lørdag i Parken blev ramt af det største chok nogensinde
(Foto: Ritzau Scanpix)

Lørdag vil for altid stå mejslet i hukommelsen på hele Fodbolddanmark.

(Foto: Ritzau Scanpix)

De skulle have været 43 minutter inde i den helt store fodboldfest på hjemmebane.
I stedet måtte Yussuf Poulsen, 26, Kasper Schmeichel, 34, Thomas Delaney, 29, Andreas Christensen, 25, og Jonas Wind, 22, se deres kammerat ligge på græsset og svæve mellem liv og død.
Efter et stykke tid vågnede Eriksen og gav spillerne håb for, at han havde det godt, før de atter blev sendt på banen for at spille kampen mod Finland færdig. (Foto: Ritzau Scanpix)

En af Eriksens allernærmeste venner stod 100 meter fra stedet.

På et øjeblik gik anfører Simon Kjær fra at være i gang med en af sit livs vigtigste landskampe til at spurte med al den kraft, han kunne finde i benene, for at hjælpe sin kammerat gennem mere end et årti med at finde tilbage til livet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Midt i chokket måtte landsholdet se passivt til, mens lægerne forsøgte at holde liv i deres kammerat.
Martin Braithwaite, 30, bad en stille bøn.
– Jeg prøvede bare at gøre det eneste, jeg kunne i det moment, sagde angriberen nogle dage efter til TV 2. (Foto: Ritzau Scanpix)

Kjær skyndte sig at tjekke sin vens luftveje og gav livreddende førstehjælp – og var i sidste ende en af de afgørende kræfter bag, at Danmarks mest berømte fodboldspiller stadig er iblandt os.

Tætte private bånd

Båndet mellem Kjær og Eriksen går langt tilbage.

I 2010 spillede de deres første slutrunde sammen ved VM i Sydafrika, og i alt har de spillet cirka 100 landskampe sammen siden da.

Så da Christian Eriksen sidste år ramte bunden efter at have skiftet livet i London ud med Milano-klubben Inter uden umiddelbar succes, var det Simon Kjær, han tog fat i.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Med henholdsvis 109 og 108 landskampe bag sig har Christian Eriksen, 29, og Simon Kjær tilbragt et utal af dage sammen i træningslejre gennem de seneste 10 år.
Og båndet er nu kun blevet tættere mellem de to store stjerner. (Foto: Ritzau Scanpix)

Landsholdets kaptajn og hans familie, der også bor i den italienske modeby, tog sig af Christian, hans gravide kæreste, Sabrina, og deres søn Alfred, og fik dem til at føle sig hjemme i de uvante omgivelser.

– Jeg kender ham rigtig godt personligt uden for banen.

Vores familier har det også rigtig godt sammen, fortalte Eriksen således til TV 2 Sport, efter lykken var vendt i Italien.

Oven på Simon Kjærs og lægernes redningsaktion lørdag i Parken kan det tætte venskab heldigvis holde mange år endnu.

Sponsoreret indhold