Første gang i det nye hus: Klar til påske

Er man så heldig at blive indbudt til påskefrokost hos Hilda, 72, og Keld Heick, 73, kan man forvente et traktement af bl.a. speciallavede sennepssild, laks, torskeret med grøntsager, en varm ret, ost og lidt sødt til kaffen.

Er man så heldig at blive indbudt til påskefrokost hos Hilda, 72, og Keld Heick, 73, kan man forvente et traktement af bl.a. speciallavede sennepssild, laks, torskeret med grøntsager, en varm ret, ost og lidt sødt til kaffen.

(Foto: Mikael Rieck)

Alle flytninger kræver deres ofre. I Hilda og Keld Heicks tilfælde blev det kassen med påsketing, der røg ud, da de for et år siden flyttede fra Sverige tilbage til Trørød nord for København.

– Det var noget slidt skrammel, og drengene (børnebørnene Eliot og Storm på 14 og ti år, red.) lægger jo efterhånden ikke mærke til det alligevel. Det gør Keld for den sags skyld heller ikke, siger Hilda.

– Åhhh, jeg synes da, det er hyggeligt, protesterer han.

Hvorom alting er, er der blevet købt lidt ny påskepynt til at pryde parrets nybyggede hus på netop den grund, som Keld for en gangs skyld satte hælene i for at få. Egentlig syntes han, det havde været mest smart med en lejlighed. Det ville Hilda imidlertid ikke være med til.

Artiklen fortsætter under billedet ...

... – Du behøver ikke at rydde så fint op. Vi kan godt bruge nogle flere. De blomstrer år efter år, lige når man trænger mest til det, siger Hilda. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg har det som en løve i bur, når jeg ikke kan komme ud i en have, så den gik ikke, siger hun.

I stedet havde hun kig på et domicil, der var næsten indflytningsklart.

Men her blev Keld stædig, for han havde spottet lige netop det sted, hvor han ville bo.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

– Her er så grunden til, at jeg aldrig har pæne negle, siger Hilda, mens hun propper små påskeliljer i jorden. – Se, hvor de lyser op ... (Foto: Mikael Rieck)

Keld bestemte

– Men det er jo alt for dyrt, og der skal laves så forfærdeligt meget, sukkede hun.

– Jeg skal bo der, så må du selv om det, lød det fra ham, og sådan blev det.

– Det er trods alt ikke værd at ofre over 50 års ægteskab for en byggegrund, siger hun muntert.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

– Åhh, hvor vi glæder os til for første gang at nyde haven i år. Sidste år var alt jo bare jordbunker, fortæller Hilda og Keld. (Foto: Mikael Rieck)

I dag er de da også begge lykkelige for Kelds stædighed.

– Der har været meget rod og arbejde, men nu har vi fået det lige netop, som vi vil have det, siger de nærmest i kor.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Eliot og Storm får påskeæg af os hvert år. Dem gemmer Annette til en skattejagt i haven. Hvert æg indeholder en besked og måske en lille godbid, fortæller parret, mens de påskepynter. (Foto: Mikael Rieck)

Godt naboskab

Glade er de også for, at naboerne har været så tolerante, mens alt byggerodet stod på.

– Derfor sendte vi en besked rundt til dem. ”Vi gi’r formiddagskaffe til alle som tak, fordi I har udholdt balladen”. De kom alle sammen, fortæller Hilda.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det her æg med violer er det eneste, jeg har gemt. Jeg har fået det af Annette, og jeg synes, det er så yndigt, siger Hilda. (Foto: Mikael Rieck)

Påsken i år skal fejres med besøg af en veninde fra Luxembourg, der sidste år flyttede tilbage til Danmark nøjagtig samtidigt med Hilda og Keld.

– Hun bor tæt på nu, og så vanker der lammekølle med kartofler, tzatziki og salat, siger Hilda.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close