Kendte25. august 2015

Usunde krav? Denne 19-årige model er for tyk

Svenske Agnes Victoria Hedengård har arbejdet som model i fem år, men nu har den 19-årige kvinde svært ved at finde modeljobs. Årsagen er, at de forskellige modelbureauer synes, at den unge kvinde er for tyk

Agnes Victoria Hedengård

Her er Agnes Victoria Hedengård. Den smukke, lyshårede kvinde fra Sverige har de sidste fem år haft masser af succes som model. Hun har gået catwalk for store navne, og hun har prydet forsider af stilfulde magasiner.

Men ikke længere.

I dag har den 19-årige kvinde nemlig svært ved at finde modelarbejde. Og det er ikke fordi, hun ikke prøver.

Men ingen vil hyre den blonde kvinde.

Årsag? Agnes er for tyk, hvis det står til modelindustrien.

Du kan se alle billederne af Agnes øverst i denne artikel.

https://imgix.seoghoer.dk/modellen_2.jpg
 Facebook/Agnes Victoria Hedengård

Modelindustrien synes, at Agnes er for stor. Hvad mener du? Deltag i debatten på SE og HØRs Facebook-side nederst i denne artikel. Se endnu flere billeder af Agnes øverst i artiklen. Foto: Facebook/Agnes Victoria Hedengård

- De synes, at min numse er for tyk, og de synes, at mine hofter er for brede. Ifølge modelindustrien må du ikke se sådan her ud. Du skal være tyndere, siger den svenske model i en video, som hun har lagt på sin Facebook-side.

I videoen står den unge kvinde i undertøj og viser sin krop frem. Og her fortæller hun, at hun for fem år siden havde let ved at finde jobs inden for modelbranchen, men ikke længere.

- De siger, at ”hun er for tyk”, ”hun skal komme i bedre form”, ”vi vil ikke arbejde med hende”, ”hun er alt for tyk”, siger Agnes i den knap tre minutter lange video, som hun lagde på sin Facebook-side 23. august – først i en svensk udgave, men siden i en engelsk, fordi flere bad hende om det.

- Mit formål med denne video er at fortælle alle, at modelindustrien synes, at dette er alt for stort. Du skal ikke se sådan ud. Det er absurd! Jeg hader det! Jeg ønsker bare at andre skal se dette, siger Agnes.

Agnes fortæller desuden i videoen, at hun har et BMI på 17,5 – med andre ord er den 19-årige kvinde ifølge den anerkendte måleenhed undervægtig. Men altså ikke ifølge modelbranchen, som kalder hende tyk.

Hvad mener du? Synes du - ligesom Agnes - at modelindustrien stiller usunde og urealistiske krav? Deltag i debatten på SE og HØRs Facebook-side nederst i denne artikel. Du kan se alle billederne af Agnes øverst i denne artikel.

https://imgix.seoghoer.dk/1979144_10152346460039028_849328353117027097_o.jpg
 Facebook/Agnes Victoria Hedengård

Modellen Agnes har et BMI på 17,5 - det gør hende faktisk til undervægtig. Du kan se alle billederne af hende øverst i denne artikel. Foto: Facebook/Agnes Victoria Hedengård

Modellers vægt og sundhed har i flere år været i fokus – og flere gange har modelindustrien fået kritik for at opfordre og opildne modeller til at tabe sig og forblive tynde.

I februar skabte et billede af en 16-årig model i det danske magasin Cover således masser af debat. Billedet viste en synlig tynd model, og det fik flere til at kritisere Cover, der svarede igen med, at modellen var tynd på grund af personlige problemer.

Historien om Cover resulterede i, at modebranchens såkaldte Etiske Charter blev opstrammet og relanceret få måneder efter. I det nye charter, der er underskrevet af flere end 350 virksomheder, forpligter industrien sig til at sørge for ordentlige forhold for modeller.

Det betyder blandt andet, at modeller skal være fyldt 16 år, før de kan bookes. De skal alle modtage løn samt få serveret både en sund og nærende kost. Derudover er alle underskrivende virksomheder forpligtet til at opmuntre modellerne til at have sunde kropsidealer. En væsentlig del af det relancerede charter er desuden ønsket om et årligt sundhedstjek af modellerne – her skal fokusset især være på spiseforstyrrelser.

https://imgix.seoghoer.dk/fb_wild_340.png

Sponsoreret indhold