Kendte19. februar 2015

Modelbureau: Derfor er Cover-model så tynd

Fastlår, at den unge pige ikke har anoreksi
Af af
Flere har raset over dette billede, der bringes i dette nummer af Cover
Flere har raset over dette billede, der bringes i dette nummer af Cover
 Foto: Jim Lyngvild/FacebookDet danske modemagasin Cover har det seneste døgn mødt modvind på de sociale medier. Årsagen er, at det populære magasin i sit seneste nummer bringer et billede af en meget tynd model - og det har altså fået flere op i det røde felt.

Nu vælger indehaver af modelbureauet Scoopmodels, Bente Lundquist, så at forklare, hvorfor den 16-årige model, der hedder Lululeika, er så tynd.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/5a8d9cd68d854a21ae745598d4596205.jpgDet er dette billede, der har fået flere op i det røde felt (Foto: Jim Lyngvild/Facebook)


- Det er en meget ulykkelig situation. Der har været to dødsfald i den nærmeste familie, så hun har været tynget af sorg, siger Bente Lundquist til Ekstra Bladet.

Den unge model har blandt andet mistet både sin far og farfar indenfor kort tid.

LÆS OGSÅ: Efter kritik: Nu undskylder Cover-redaktør

- Lululeika har ikke anoreksi. Jeg kan godt se, at hun ser meget tynd ud på billedet, men det er altså en pige, der har været udsat for noget forfærdeligt og har ikke kunnet spise på grund af sorg, siger Bente Lundquist til Ekstra Bladet.

I løbet af det sidste døgn er Covers Facebook-side blevet fyldt med rasende kommentarer fra danskere, der mener, at det er forkasteligt, at Cover har valgt at bringe billedet af en så tynd model. Og Bente Lundquist fortæller til Ekstra Bladet, at hun heller ikke mener, at billedet burde være bragt i Cover.

Det store postyr har i dag fået Covers redaktør, Malene Malling, til at skrive følgende udtalelse på Covers hjemmeside:

LÆS OGSÅ: Se billederne: Blev kaldt "ko" - nu er hun verdenskendt model

I dag er en trist dag for mig. På Cover har vi igennem årene trykt i titusindvis af billeder, men de billeder af en alt for tynd model i Cover 103 skulle ikke være trykt. Jeg har ikke levet op til mit ansvar som forlægger, kvinde og mor og det er jeg oprigtig meget ked af.

På Cover har vi i alle årene arbejdet på at vise et udvidet skønhedsideal. Vise at man kan være smuk i forskellige aldre og forskellige størrelser. Vi har altid tilstræbt at arbejdet med sunde piger. For bare to måneder siden havde vi plus-size modellen Asley Graham på forsiden af Cover, så det er bestemt et emne vi har fokus på.

Jeg har selv døtre, og vi har ingen vægt derhjemme. Netop fordi jeg går op i, at de skal være sunde på alle måder. Så ingen må tro, at det her er en sag jeg tager let - og det kommer heller ikke til at gentage sig.

Undskyld.

Vil du have flere af de historier, som alle folk taler om, så like vores Facebook-side Wild. Her kan du hver dag finde fascinerende og spændende historier.

Sponsoreret indhold