Kendte19. februar 2015

Efter billede af tynd model: Nu undskylder Cover-redaktør

Redaktøren kalder det en stor fejl
Af af
Efter billede af tynd model: Nu undskylder Cover-redaktør
Efter billede af tynd model: Nu undskylder Cover-redaktør
 Foto: Jim Lyngvild/FacebookDet danske modemagasin Cover har det seneste døgn mødt modvind på de sociale medier. Årsagen er, at det populære magasin i sit seneste nummer bringer et billede af en meget tynd model - og det har altså fået flere op i det røde felt.

Nu undskylder den ansvarlige redaktør og kalder billedet af den ultra-tynde model for "en stor fejl":

- Jeg har lavet magasiner i over ti år, og denne gang har jeg desværre lavet en stor fejl, som jeg gerne vil sige undskyld for. På Cover har vi igennem årene trykt tusindvis af billeder, men denne modeserie, skulle vi ikke have trykt. Det er ikke noget, jeg er glad for eller stolt af. Jeg har selv døtre, og ønsker på ingen måde at bidrage til et sygt kvindeideal, siger chefredaktør Malene Malling til tv2.dk og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Se billederne: Winnie blev kaldt "ko" - nu er hun verdensberømt model

- Jeg går ind for, at COVER viser, at skønhed er mange ting. Men selvfølgelig skal Cover ikke hylde et skønhedsideal, der ser sygt ud, siger Malene Malling til tv2.dk.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/80ea4b20fc5740dd81c4760d6e42c02d.jpgDet er dette billede, der har fået flere op i det røde felt. Nu undskylder Covers redaktør (Foto: Jim Lyngvild/Facebook)


I løbet af det sidste døgn er Covers Facebook-side således blevet fyldt med rasende kommentarer fra danskere, der mener, at det er forkasteligt, at Cover har valgt at bringe billedet af en så tynd model.

- Usmageligt af jer at bringe det billede! Intet mindre! Og utrolig dårlig dømmekraft af jeres redaktør!, skriver Louise Arnfeldt blandt andet.

LÆS OGSÅ: Her bryder Christopher sammen af grin, mens han snaver model

- Når jeg ser jeres billeder af de meget meget tynde modeller, får jeg ondt i maven. Er det virkelig sådan man skal se ud for at blive model? Være så tynd og se syg ud? Det skræmmer mig. Og det gør mig dårlig. Stakkels kvinder, det ser ikke spor sundt ud. Hvor vil jeg ønske at "større" kvinder også kunne være med. Forfærdeligt blad der giver kvalme og i maven. Det er ihvertfald ikke den slags jeg ønsker min datter skal "se op til". Øv jeg håber det ændrer sig, skriver en rystet Nanna Maria Jonasson.

- Jeg er forfærdet, chokeret og forarget..... Og ikke mindst ked af det. Jeg er sikker på at modellen er en sød pige, men hun strutter ikke ligefrem af sundhed. Måden hvorpå I har stylet hende hjælper ej heller på sagen. I skulle skamme jer COVER! I giver mig kvalme! Det er en ommer og kom så med en forklaring!, lyder kritikken fra Louise Brorsen Hinrichsen.

- Efter min mening så viser det omtalte billede kun at COVER er totalt uden moral og etik, når de kan finde på at bringe sådan et billede der reelt fremhæver anoreksi som et mål for at være model og så ligner hun jo mere et skelet som burde være indlagt på et hospital for at få hjælp inden hun dør..., skriver Kenneth Larsen

LÆS OGSÅ: Se billederne: Tess skriver verdenshistorie som model

- I er vanvittige, hvis I mener at det her billede skulle sælge jeres magasin. Billedet henleder tankerne til de udsultede stakler i udrydelseslejrene under 2. Verdenskrig. Det er skrækkeligt at se på. Jeg håber - virkelig håber, at familien passer på deres dyrebare pige og får noget hjælp til hende. Det der er sygt. Og så håber jeg at I vil tage jeres ansvar og ALDRIG bruge sådan en underernæret model i jeres magasin igen!!!!, raser Lea Moss Østedgaard.

Også modediktatoren Jim Lyndvild er forarget over billedet.

- Jeg er RASENDE... Dette billede bringer modemagasinet COVER lige nu, og det skal så være moderne... er sygdom moderne...? Stakkels søde pige, jeg får lyst til at passe på dig og tage dig ud af det grimme, grimme magasin. Mit hjerte græder! Også over priserne 15.500,- for nederdelen og 7.600,- for skoene - IDIOTER!!!,, skriver han således på sin Facebook-profil, hvor han har delt billedet med den tynde model.

Sponsoreret indhold