Kendte22. maj 2023

Christian Kjærs datter er fortid: Susan Astanis sejr

Forsøget på at fryse sin papmor ud lykkedes ikke for Kjærs datter. Michala er længere væk fra sin far end nogensinde
Susan Astani-Kjær og Christian Kjær
Susan Astani-Kjær og Christian Kjær ved Sophienlyst Slot, som forleden dannede rammen om hans 80-års fødselsdagsfest.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Susan Astani og Christian Kjær søger hjælp: Familien er krævende

Kampen mellem lægen Susan Astani og Christian Kjærs datter Michala Brylov om Christian Kjær og hans formue på flere millioner kroner ser ud til at have fundet en vinder; Susan Astani.

I taberens ringhjørne står Michala Brylov – Christian Kjærs 33-årige datter, som fra sit hus i Hvidovre kan se forholdet til sin far og familieformuen på omkring 800 mio. kr. smuldre.

Cannes
Susans nyerhvervede ejendom ligger i Cannes, som har omkring 70.000 indbyggere. Når der hvert år i maj er filmfestival, er der langt flere mennesker i gaderne.
 Foto: Ritzau Scanpix/Jochen Schlenker

– Christian havde oprindelig testamenteret Sandbjerggård og alt omkring den til mig. Da vi blev nødt til at sælge, valgte han at give mig frie hænder til at gøre, hvad jeg vil med pengene. Jeg har valgt at investere i Sydfrankrig, lød det fra 52-årige Susan, som tidligere har fået det fynske Sophienlyst Slot foræret i julegave af sin mand.

Sophienlyst Slot
11,9 mio. kr. kostede Sophienlyst Slot, som Susan Astani fik foræret. Siden er det blevet det istandsat for yderligere 10 mio. kr.
 Foto: Hanne Juul

Dertil kommer et rejsebudget, der ville knockoute de fleste familier. Susan og Christian flyver konstant rundt mellem deres boliger i Schweiz, Spanien, Frankrig og Danmark. Og ofte har de tjenestefolk og deres fælles søn Alexander på 11 år med.

Enorme værdier fosser dermed direkte fra Christian Kjærs lommer og hen på Susan Astanis konto.

Susan Astani
Denne røde Ferrari var en kærligheds-gave fra Christian Kjær til Susan Astani, som dermed kunne ankomme standsmæssigt til sit lægejob på Roskilde Sygehus.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Men Parkinson-ramte Christian er glad. Susan er glad og toppolitikere som Lars Løkke, Søren Gade og Pia Kjærsgaard er glade, fordi de bliver inviteret med til 80-års fødselsdagsfest hos manden, som mistede titlerne som ridder af dannebrog, hofjægermester og kammerherre efter at være dømt skyldig i en færdselssag.

En af dem som gjorde sig bemærket ved ikke at dukke op til fejringen af Christian Kjær var Michala Brylov. Hun afbrød kontakten til sin far, da han og Susan Astani for snart 15 år siden blev kærester. Få år senere fik Michalas mor Janni Spies landsrettens dom for at, at Christian skulle betale hende 42 mio. kr. – og derefter faldt familien fuldstændig fra hinanden.

Michala Kjær og Janni Spies
Michala og hendes mor Janni Spies holder også af Cannes. Her ses de til den franske filmfestivalby, inden Susan Astani købte sin 1.000 kvm store villa.
 Foto: Ole Bjørk

Kun kærlighed har værdi

Michala hedder ikke længere Kjær. Hun har taget ægtefællen Patrick Brylovs efternavn. Deres søn Ocean på godt halvandet år har endnu ikke set sin morfar. Michala har under sit højre kraveben en tatovering med ordlyden: Only love has value (Kun kærlighed har værdi). Og det er ikke mindst kærligheden og hendes mor Janni Spies’ formue, der skal holde Michala oven vande fremover.

Eftersom Michala og hendes far i mange år ikke har set hinanden, er det en nærliggende tanke, at Christian kun efterlader datteren hendes tvangsarv. I Danmark er 25 procent af arven – den såkaldte tvangsarv – forbeholdt ægtefællen og børnene. Hvis arven deles efter danske regler, og Christian Kjær kun efterlader sine fire børn og Susan deres tvangsarv, så skal de dele de 25 procent. Det vil sige 5 procent til hver.

Michala Kjær
Michala Brylov kan kun se til, mens arven efter hendes far ser ud til at smuldre.
 Foto: Hanne Juul

Christians børn er 55-årige Philip Kjær, som han fik med nyligt afdøde Fritzy Koch, 26-årige Christopher og Michala på 33, som han fik med Janni Spies samt 11-årige Alexander, som han har sammen med Susan Astani.

I værste fald kan Michala derfor ende med ”kun” at arve fem procent af den Kjær-formue, som Susan Astani endnu ikke har fået overdraget i form af fast ejendom eller dyre biler. Og i allerværste fald kan Christian Kjær begrænse Michalas arvelod til maksimalt 1.410.000 kr. - beløbet reguleres hvert år.

Christopher Kjær og Christian Kjær
Christian Kjær har et fint forhold til sønnen Christopher, hvis søster ikke længere er en del af familiefesterne
 Foto: Mikael Rieck

Christian Kjær kan i sit testamente godt vælge at tilgodese Susan og sine børn ud over tvangsarven, men hvad der reelt står i dokumentet og om man følger dansk, schweizisk eller fransk lovgivning kan der kun gisnes om.

Uanset hvor få eller mange millioner Michala Brylov arver efter sin far, så har hun tabt kampen mod Susan. Takket være Christian kan den iranskfødte læge fortsætte jetsetlivet i Cannes, mens Michala længere væk fra sin far end nogensinde passer sønnen i Hvidovre.

Sponsoreret indhold