Kendte9. maj 2019

Kongehuset ydmyger Kjær: Fratager ham titler og ridderkors

Christian Kjær er blevet frataget både titler og ridderkors af kongehuset. Årsagen er, at Christian Kjær tidligere på året blev idømt en betinget fængselsdom
De 112 kg fik det nogle gange til at se sprængfarligt ud, når den 75-årige kammerherre og hofjægermester Christian Hjær skulle i uniform.
De 112 kg fik det nogle gange til at se sprængfarligt ud, når den 75-årige kammerherre og hofjægermester Christian Hjær skulle i uniform.
 Foto: Thomas Laursen

Normalt er Christian Kjær en tæt ven af kongehuset. Men noget tyder på, at venskabet har lidt et knæk, efter kongehuset nu har valgt at fratage ham både titler og ridderkors.

Årsagen er, at den 76-årige nu tidligere kammerherre tidligere på året blev idømt en betinget fængselsdom.

Til Ekstra Bladet siger kommunikationsafdelingen i kongehuset:

- Vi kan bekræfte, at Christian Kjær har fået frataget sine ærestitler og sin titel som ridder af første grad af Dannebrogordenen.

Degraderingen og fratagelsen af de forskellige titler og kors er en direkte konsekvens af, at Christian Kjær tilbage i marts blev dømt i byretten for at have påkørt en trafikofficial med lav fart nær sit hjem i Hørsholm.

Retten i Lyngby straffede dengang Christian Kjær med en betinget fængselsdom på 30 dage, ligesom retten fratog ham kørekortet i et år.

Desuden modtog han en bøde på 10.000 kroner.

Christian Kjær valgte dengang ikke at anke dommen.

Til Ekstra Bladet oplyser Christian Kjærs sekretær, at han er ude at rejse, og at han derfor ikke har en kommentar til sagen.

Sponsoreret indhold