Kendte2. juni 2020

Andreas vilde vej til velstand: Med hud og hår

Cremedronningen skulle igennem skilsmisse, karriereskift og graviditets bekymringer, inden alt faldt på plads.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/andrea_0.jpg
 (Foto: Jacob Ljørring)

Da en purung Andrea Elisabeth Rudolph i begyndelsen af dette årtusinde tjekkede ind på DR’s børne- og ungdomsredaktion, var der ingen, der forestillede sig, at den smukke ligefremme svømmepige fra Vejen 20 år senere skulle blive kendt som “cremedronningen”.

Andrea var sammen med blandt andre Adam Duvå Hall og Simon Jul blandt et kuld udvalgte talenter, som DR valgte at satse på, og med stemme- og skærmtræning og en solid viden om personlig branding i rygsækken lærte Andrea hurtigt at begå sig på den store scene.

Sin egen kaptajn

Men modet til at skifte spor og en evne til med hud og hår at kaste sig over opgaver, hvor hun gør en forskel, har i dag gjort nu 43-årige Andrea Elisabeth Rudolph til kaptajnen på Rudolph Care A/S – hendes egen virksomhed, der med stor succes udvikler, producerer og sælger hudplejeprodukter, shampoo, balsam, dufte, babyolier og ... ja, listen er lang, og nye produkter er konstant på tegnebrættet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/andrea_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Hun bruger sig selv som model i reklamerne for sine produkter. Og hun er heller ikke bleg for selv at lange dem over disken til kunderne. (Foto: Dan Mariegaard)

Firmaet har i dag en egenkapital på over 33 millioner kroner. Nogle få investorer ejer en mindre del, men Andrea ejer 80 procent, hvilket bringer hendes formue op på 27 millioner; penge, der er skabt takket være et stigende salg af plejeprodukter, som er kendetegnet ved, at de er fri for skadelig kemi.

Gravditets-idé

Det var under sin første graviditet, at Andrea Elisabeth Rudolph opdagede, at der var et “hul” i markedet. En test viste til hendes store skræk, at hendes krop var fyldt med kemikalier, og det fik hende til at spørge efter giftfri hudplejeprodukter.

De var ikke til at få fat i. Og så undersøgte Andrea, der er den ældste af fire søskende, hvordan man laver cremer – og startede en produktion.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/andrea_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Alle kneb gælder som selvstændig – også at sætte en lille bod med cremer op i feriebyen Tisvildeleje. (Foto: Dan Mariegaard)

Men inden da var der en del hurdler, der skulle overvindes. En skilsmisse fra datteren Isoldes far og en retssag mod SE og HØR trak for alvor tænder ud. Sagen mod SE og HØR havnede i Højesteret. Ugebladet, der dengang var ledet af Henrik Qvortrup, havde bragt fotos af en topløs og gravid Andrea på en nordsjællandsk badestrand, og det indbragte den tidligere “Vild med dans”-værtinde en erstatning på 75.000 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/andrea_3.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Claus Elming nåede ikke at blive gift med Andrea – men de havde et forrygende parløb som tv-værter. (Foto: Hanne Juul)

Gav erstatning væk

Pengene donerede Andrea til miljøorganisationen Greenpeace, der havde lavet den test, der gjorde hende opmærksom på, at hun havde kemikalier i sin gravide krop.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/andrea_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Andrea Rudolph med sin mand, Claus Møller Jakobsen, 43. De har to børn sammen. (Foto: Dan Mariegaard)

Siden skulle iværksætteren igennem adskillige år med underskud i sit firma. Det er en kostbar affære at etablere sin egen virksomhed.

Det at skabe noget har Andrea med fra sin morfar, der sammen med sin far grundlagde et firma, der laver vejmaskiner og sneryddere.

Da Andreas eget firma endelig begyndte at løbe rundt, løb direktøren for det hele ind i en mur. Skilsmisse, flytninger, retssag og det store ansvar for firma, medarbejdere og familie udløste stress hos Andrea, som efter råd fra sin ægtefælle, håndboldspilleren Claus Møller Jakobsen, kontaktede en psykolog og lod sig sygemelde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/andrea_7.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Andrea Elisabeth Rudolph med ægtemanden og fire af deres fem sammenbragte børn. (Foto: Mikael Rieck)

Den store kærlighed

I dag har Andrea en personlig assistent, der blandt andet sorterer skidt fra kanel i cremedronningens indbakke.

Krisen er forlængst forbi. Andrea har fundet den store kærlighed. Hun er feteret, anerkendt og sidder nu på samfundets top og er blevet mor til tre børn og to bonusbørn. Indeni er hun bare en jysk pige, der ikke skilter med sin status, men villaen i Valby, som hun i 2018 købte for 18,5 millioner kroner fortæller en del om ejeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/andrea_5.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Villaen i Valby købte Andrea for 18,5 mio. kr. Firmaets hovedkvarter er også flyttet til Valby. (Foto: Dan Mariegaard)

Og så ejer hun forresten også en penthouse på Frederiksberg, som skal afhændes. Andrea står til at tjene knap et par millioner på et salg. En lejlighed i et nyere byggeri i Aarhus og et par sommerhuse – et syd for Kolding, som hun ejer med sin mor og søskende, samt en feriebolig i Nordsjælland – fuldender billedet af en kvinde, der har fået styr på tingene.

https://imgix.seoghoer.dk/andrea_6.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Når lejligheden på Frederiksberg bliver solgt, bliver det formentlig med en millionfortjeneste. Boligen ligger på 4. og 5. sal. (Foto: Dan Mariegaard)

Sponsoreret indhold