Hollywood19. december 2016

Tog ”smug-foto”: Nu sender ”Schumi”-lejren endegyldig besked

I weekenden kom det frem, at en unavngiven person angiveligt har taget et ”smug-foto” af Michael Schumacher og herefter sat billedet til salg for den svimlende sum af 7,5 millioner kroner. Det har nu fået Formel 1-stjernens manager til at komme med en endegyldig udmelding omkring Michael Schumachers tilstand tre år efter skiulykken
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/16.1.15374003.jpg
 (Foto: All Over)

29. december 2016 er det tre år siden, at Formel 1-stjernen Michael Schumacher blev svært kvæstet under en skiulykke i De Franske Alper.

Siden har hans millioner af fans samt de udenlandske medier forsøgt at finde ud af, i hvilken tilstand den syvdobbelte verdensmester befinder sig – men oftest uden held.

For Michael Schumachers familie har på intet tidspunkt ønsket at oplyse, hvordan Michael Schumacher har det efter ulykken, der efterlod ham i en fem måneder lang koma. I stedet har medierne bygget deres historier på tips fra personer, der mener at vide noget om hans tilstand.

Senest kom det frem, at en unavngiven person har taget et billede, der viser Michael Schumacher i hans sygeseng i hjemmet ved Genevesøen. Personen skulle angiveligt have tilbudt forskellige medier billedet mod en betaling på svimlende én million euro, svarende til omkring 7,5 millioner danske kroner.

Og det har nu fået Michael Schumachers manager til at komme med en endegyldig udmelding omkring Michael Schumacher – hans millioner af fans må acceptere, at der formentlig aldrig vil komme en udmelding omkring Michael Schumacher.

- Michaels helbred er ikke et offentligt anliggende, og vi vil fortsat ikke kommentere dette emne. Det skyldes, at vi ønsker at beskytte hans intimsfære. På lang sigt vil enhver udtalelse omkring hans helbred formindske omfanget af hans intimsfære, siger manageren Sabine Kehm ifølge Foxsports.

”Schumi”-lejren er godt klar over, at sådan en udmelding vil skuffe de mange fans, der troligt har fulgt med i hans liv – både før og efter ulykken.

- Vi er klar over, at det kan være svært at forstå for nogle, men vi er fuldstændig engagerede i forhold til Michaels retningslinjer. Vi kan kun håbe, at folk forstår, forklarer Sabine Kehn til Foxsports og fortsætter:

- Michael har altid været meget privat. Også i de mest succesrige tider i hans karriere. Han har altid sørget for, at der var en klar og tydelig linje mellem hans offentlige rolle og hans private person.

Michael Schumacher - billeder af ham gennem årene

Anklagemyndigheden i Offenburg bekræftede i weekenden over for den tyske TV-station RTL, at man har påbegyndt en undersøgelse af sagen omkring det ”hemmelige billede taget i smug”.

På billedet, der er taget uden familiens tilladelse, kan man ifølge det tyske medie se Michael Schumacher, der ligger i sin sygeseng. Ingen af medierne, der har fået tilbudt billedet, har dog ønsket at bringe det.

Michael Schumacher forulykkede 29. december 2013 i De Franke Alper, men trods den store mediebevågenhed er der altså blevet meldt forbavsende lidt ud.

Flere medier har gennem årene skrevet artikler vedrørende Formel 1-stjernens tilstand – men alle oplysningerne er altså stort set kommet fra unavngivne kilder og altså ikke familien selv.

Sidste år i december kom magasinet Brunte blandt andet med en historie om, at Michael Schumacher kunne gå ”ved egen hjælp”. Dengang følte ”Schumi”-lejren sig også nødsaget til at komme med en sjælden udmelding:

- I lyset af en ny historie i pressen er vi desværre nødt til at tydeliggøre, at udtalelserne om, at Michael kan gå igen, desværre ikke er korrekte.

- Sådanne spekulationer er uansvarlige, og set i lyset af hans alvorlige kvæstelser er privatliv meget vigtigt for Michael.

- Desuden giver sådanne rygter falsk håb til de mange personer, der er involveret, lød Sabine Kehm i forbindelse med historien i det tyske magasin.

Magasinet Brunte citerede ellers en unavngiven kilde ”tæt på” den tidligere sportsstjerne for at sige, at der var mærkbare fremskridt at spore hos den dengang 46-årige Schumi.

- Michael er meget tynd. Men han kan igen gå lidt med hjælp fra en af hans terapeuter.

- Han kan tage enkelte skridt. Og han kan også bevæge én arm lidt, sagde den unavngivne kilder ifølge det tyske magasin.

Michael Schumacher var på skitur i Meribel i de Franske Alper sammen med sin kone Corinna og børnene Mick og Gina Maria, da han forulykkede.

Trods det faktum at den syvdobbelte verdensmester bar hjelm, slog han alligevel hovedet så voldsomt, at han endte i koma.

I dagene efter den voldsomme ulykke gennemgik Michael Schumacher to operationer i hjernen for at stoppe en række blødninger. Siden var der kun sparsomme oplysninger fra folkene omkring Michael Schumacher.

I sommeren 2014 kunne hans manager dog give gode nyheder: Schumi var vågnet op fra sin koma.

- Der er øjeblikke, hvor han er vågen og øjeblikke, hvor han er ved bevidsthed, hvilket gør os glade og giver os stort mod, sagde Sabine Kehm i midten af april 2014.

I efteråret 2014 var Michael Schumacher kommet så langt med sin genoptræning, at han var klar til at blive flyttet fra et højt specialiseret hospital til sit hjem i Gland i det vestlige Schweiz.

Her er der indrettet et rum til sportsstjernen, hvor han døgnet rundt bliver passet af 15 forskellige personer.

- Michael er således klar til at fortsætte sin rehabilitering i sit hjem. I forhold til hvor alvorlige kvæstelser han led, så har der været fremskridt over de seneste måneder og uger. Der er dog stadig en lang og svær vej forude, skrev manageren Sabine Kehm i september 2014 i forbindelse med nyheden.

Dog har flere eksperter – der dog ikke har tilset Michael Schumacher – udtalt, at der næppe vil ske store fremskridt for Formel 1-stjernen.

Så alvorlige kvæstelser – sammenholdt med et halvt år i koma – vil ifølge eksperterne efterlade permanente og gennemgribende skader.

Michael Schumacher fylder 48 år den 3. januar.

Sponsoreret indhold