Hollywood19. juni 2014

Michael Schumacher blinkede med øjnene og nikkede

Kommunikerede med ambulancefolk under transport
Af af
Der er kun lidt fremme om Schumis tilstand. Alt tyder dog på, at der stadig er langt vej tilbage til livet for den syvdobbelte verdensmester
Der er kun lidt fremme om Schumis tilstand. Alt tyder dog på, at der stadig er langt vej tilbage til livet for den syvdobbelte verdensmester
 Foto: AOPDet er yderst sparsomt med konkrete oplysninger om Michael Schumachers tilstand, efter hans pressetalskvinde Sabine Kehm mandag meddelte, at den syvdobbelte verdensmester langt om længe er ude af koma.

Men ifølge den schweiziske avis Blick var den 45-årige racerkører i stand til at kommunikere med ambulancefolkene, da han mandag blev fragtet fra hospitalet i Grenoble til Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV) i Lausanne i Schweiz.

Han kommunikerede med ambulancefolkene ved hjælp af øjnene og små nik, bekræfter Mathias Volken, der er chef for det ambulanceselskab, der transporterede Schumacher.

LÆS OGSÅ: Efter fem måneder i koma: Her er Schumis fremtid

LÆS OGSÅ: Schumi vågnet: Sådan er hans tilstand

Overførslen var af hensyn til Michael Schumachers privatliv tophemmelig, og ambulancefolkene fik derfor ikke på forhånd at vide, hvem de skulle fragte. De fik ydermere besked på at aflevere deres mobiltelefoner, så de ikke undervejs kunne gøre omverdenen opmærksom på, hvem de havde ombord.

Det topprofessionelle hospital ligger blot 40 kilometer fra Michael Schumachers hjem i Gland, og er ét af de førende hospitaler i landet med over 9.000 ansatte.

Men betyder mandagens gode nyheder så, at Michael Schumacher kommer sig 100 procent og vender tilbage til sit vante liv? Der er hvert fald lang vej endnu, hvis man spørger eksperter på området.

Fem måneder i koma er nemlig så indgribende på ens krop og sind, at der er mange færdigheder, der skal læres på ny - og mange færdigheder vil aldrig blive som før.

Over for det britiske medie Mirror fastslog professor Peter Hutchinson fra Cambridge Univeristy tidligere, at Schumi nu står over for sit livs kamp. Professoren udtalte, at Michael Schumacher formentlig vil skulle lære basale færdigheder som dét at drikke, tale og gå igen - og selvom den viljestærke racer gør sit allerbedste, vil han måske aldrig blive den samme person igen.

- Det er ikke sådan, at én tænder en kontakt, og så er patienten tilbage. Han vil efter alt at dømme komme tilbage til en verden, han ikke kender, siger Peter Hutchinson til Mirror.

Sponsoreret indhold