Hollywood11. juli 2014

Michael Schumachers kone: Det går fremad… langsomt

Formel 1-stjernens kone udtalt sig officielt for første gang
Af af
Michael Schumachers kone har for første gang udtalt sig officielt siden mandens ulykke i december
Michael Schumachers kone har for første gang udtalt sig officielt siden mandens ulykke i december
 Foto: AOPFor første gang siden den forfærdelige skiulykke i slutningen af december 2013 har Michael Schumachers kone udtalt sig officielt om sin kvæstede mands tilstand.

Det gør hun i denne uges udgave af det tyske magasin Neue Post, skriver flere medier, der citerer bladet, blandt andre The Australian.

I ugebladet fortæller Corinna Schumacher, at der er fremgang at spore hos 47-årige Michael Schumacher, der forulykkede på ski i slutningen af december sidste år og slog hovedet så voldsomt, at han efterfølgende tilbragte 170 dage i kunstigt koma.

- Der går bedre med ham, langsomt selvfølgelig, men uanset hvad går det fremad, siger Corinna Schumacher til ugemagasinet.

LÆS OGSÅ: De skal hjælpe Schumi tilbage til livet

LÆS OGSÅ: Michael Schumacher har forladt hospitalet

Det har ellers været sparsomt med oplysninger om den syvdobbelte verdensmesters tilstand, og mange eksperter er stadig i tvivl, om sportsstjernen nogensinde kommer tilbage til et "normalt" liv.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/6904bd17ace442bf9635dc92871d0707.jpgDet var i dette område i Frankrig, at Michael Schumacher - i lav fart - forulykkede og knaldede hovedet mod en sten (Foto: AOP)


Dog udtalte pressetalskvinden Sabine Kehm 16. juni, at Michael Schumacher ikke længere befinder sig i kunstigt koma, men i stedet har forladt hospitalet i Grenoble og er blevet fragtet videre med ambulance til et rehabiliteringscenter, hvor højt specialiserede eksperter vil gøre deres allerbedste for at bringe Michael Schumacher tilbage til dét liv, han levede før skiulykken.
blevet indskrevet på Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV) i Lausanne i Schweiz.

- Schumachers familie er med ham på et sted, der er specielt indrettet til at beskytte deres privatliv og sikre den bedst mulige behandling. Som med alle andre patienter ønsker vi at sikre, at hans families privatsfære bliver respekteret, udtaler Darcy Christen, der er talsperson for CHUV, til nyhedsbureauet AFP.

Hospitalet ligger blot 40 kilometer fra Michael Schumachers hjem i Gland og er ét af de førende hospitaler i landet med over 9.000 ansatte.

Her vil Michael Schumacher nu stå over for sin måske sværeste kamp nogensinde: Nemlig at vende tilbage til et liv efter næsten 170 dage i koma. Ifølge flere eksperter kan det blive en kamp, der er umulig at vinde trods sportsstjernens ukuelige fighter-vilje.

Fem måneder i koma er nemlig så indgribende på ens krop og sind, at der er mange færdigheder, der skal læres på ny - og mange færdigheder vil aldrig blive som før.

Over for det britiske medie Mirror fastslog professor Peter Hutchinson fra Cambridge Univeristy tidligere, at Schumi nu står over for sit livs kamp. Professoren udtalte, at Michael Schumacher formentlig vil skulle lære basale færdigheder som dét at drikke, tale og gå igen - og selvom den viljestærke racer gør sit allerbedste, vil han måske aldrig blive den samme person igen.

- Det er ikke sådan, at én tænder en kontakt, og så er patienten tilbage. Han vil efter alt at dømme komme tilbage til en verden, han ikke kender, siger Peter Hutchinson til Mirror.

Sponsoreret indhold