Nyheder22. december 2015

Tysk magasin påstod at Schumi kunne ”gå”, men…

Et tysk magasin påstod i denne uge, at Michael Schumacher – der blev alvorligt kvæstet i en skiulykke for to år siden – kunne ”gå” og bevæge ”den ene arm”. Men nu punkterer den tidligere Formel 1-stjernes manager de positive fremskridt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aopd-00026727.jpg
 (Foto: All Over)

Michael Schumacher, der blev alvorligt kvæstet i en skiulykke for næsten to år siden – kan ”gå med hjælp fra en plejer” og bevæge den ”ene arm lidt”.

Sådan lyder det i denne uges udgave af det tyske magasin Brunte, der har smidt et billede af den tidligere Formel 1-helt på forsiden med ordene ”Nu kan han igen gå”.

Men desværre er der ikke hold i historien, bekræfter Michael Schumachers manager Sabine Kehm nu ifølge Daily Mail.

- I lyset af en ny historie i pressen er vi desværre nødt til at tydeliggøre, at udtalelserne om, at Michael kan gå igen, desværre ikke er korrekte.

- Sådanne spekulationer er uansvarlige, og set i lyset af hans alvorlige kvæstelser er privatliv meget vigtigt for Michael.

- Desuden giver sådanne rygter falsk håb til de mange personer, der er involveret, lyder det videre fra Sabine Kehm.

Det tyske magasin citerer ellers en unavngiven kilde ”tæt på” den tidligere sportsstjerne for at sige, at der er mærkbare fremskridt at spore hos 46-årige Schumi.

- Michael er meget tynd. Men han kan igen gå lidt med hjælp fra en af hans terapeuter.

- Han kan tage enkelte skridt. Og han kan også bevæge én arm lidt, siger den unavngivne kilder ifølge det tyske magasin.

Historien – og udtalelserne fra Sabine Kehm – kommer næsten præcis to år efter, at Michael Schumacher forulykkede under en skitur.

29. december 2013 var Michael Schumacher på skitur i Meribel i de Franske Alper med sin kone Corinna og børnene Mick og Gina Maria, da han forulykkede.

Trods det faktum, at den syvdobbelte verdensmester bar hjelm, slog han alligevel hovedet så voldsomt, at han endte i koma.

I dagene efter den voldsomme ulykke gennemgik Michael Schumacher to operationer i hjernen for at stoppe en række blødninger. Siden var der kun sparsomme oplysninger fra folkene omkring Michael Schumacher.

I sommeren 2014 kunne hans manager dog give gode nyheder: Schumi var vågnet op fra sin koma.

- Der er øjeblikke, hvor han er vågen og øjeblikke, hvor han er ved bevidsthed, hvilket gør os glade og giver os stort mod, sagde Sabine Kehm i midten af april 2014.

I efteråret 2014 var Michael Schumacher kommet så langt med sin genoptræning, at han var klar til at blive flyttet fra et højt specialiseret hospital til sit hjem i Gland i det vestlige Schweiz.

Her er der indrettet et rum til sportsstjernen, hvor han døgnet rundt bliver passet af 15 forskellige personer.

- Michael er således klar til at fortsætte sin rehabilitering i sit hjem. I forhold til hvor alvorlige kvæstelser han led, så har der været fremskridt over de seneste måneder og uger. Der er dog stadig en lang og svær vej forude, skrev manageren Sabine Kehm i september 2014 i forbindelse med nyheden.

Dog har flere eksperter – der dog ikke har tilset Michael Schumacher – udtalt, at der næppe vil ske store fremskridt for Formel 1-stjernen.

Så alvorlige kvæstelser – sammenholdt med et halvt år i koma – vil ifølge eksperterne efterlade permanente og gennemgribende skader.

Michael Schumacher fylder 47 år 3. januar.

Sponsoreret indhold