Nyheder19. september 2016

Advokat: Sådan har 'Schumi' det i dag

Advokat fremlægger helbredsoplysninger om Michael Schumacher i sag mod ugemagasin
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/michael-schumacher.jpg
 Foto: All Over Press)

Michael Schumachers familie har lagt sag an mod det tyske ugemagasin Bunte, der i bladets julenummer 2015 kunne fortælle sine læsere nyt om Formel 1-legendens tilstand, efter at han i december 2013 forulykkede på ski i Alperne.

Michael Schumacher lå efter ulykken et halvt år i kunstig koma, og uden at der er kommet konkrete udmeldinger ud om hans tilstand fra familien, står det klart, at den tidligere syvdobbelte verdensmester næppe nogensinde genvinder førligheden.

Et stort hold på op mod 15 personer, herunder læger og sygeplejersker, skal ifølge den schweiziske avis Bilanz pleje Schumacher døgnet rundt.

Motorsportsinteresserede mennesker over hele verden har i tiden efter ulykken higet efter nyt om 'Schumi', men familien har hidtil været meget tilbageholdende med oplysninger om hans helbredstilstand, da man mener, at det tilhører privatlivets fred.

Alligevel kunne Bunte i december sidste år under overskriften 'Et julemirakel' med henvisning til en 'anonym kilde tæt på familien' fortælle, at Michael Schumacher ved hjælp fra plejepersonale er i stand til at gå, og at han kan hæve den ene arm.

Det er jo godt nyt, skulle man mene.

Problemet er bare, at det er det pure opspind.

Derfor har Schumacher-familien lagt sag an mod Bunte med krav om 750.000 kroner i erstatning.

Retssagen begyndte fredag ved retten i Frankfurt, og her skulle Schumachers advokat, Felix Damm, tilbagevise de urigtige påstande i Bunte.

Det betød, at han var tvunget til at fremlægge dokumenter fra læger, der fastslog Schumachers tilstand på de områder, der var beskrevet i Bunte.

- Michael Schumacher kan ikke gå. Ikke med hjælp fra sit plejepersonale og slet ikke uden hjælp, sagde Felix Damm i retten.

Under retsmødet slog Felix Damm endvidere fast, at Schumacher-lejren ikke kommer til at fremlægge detaljerede oplysninger fra lægerne om Schumachers tilstand og behandling i retten. Man vil kun fremlægge nøjagtig så meget, at Buntes oplysninger kan tilbagevises.

- Resten angår ikke offentligheden, og vi kan ikke tvinges til at lægge det frem i retten. Michael Schumacher har også krav på beskyttelse af sit privatliv, siger Felix Damm ifølge meedia.de.

Bunte fastholder på sin side, at man har en troværdig kilde til oplysningerne, og at der blandt befolkningen er et stort behov for oplysninger om Schumachers helbred.

Det er nu rettens opgave at vurdere troværdigheden hos Buntes 'anonyme kilde'.

Schumacher-lejren angriber også Bunte for at undlade at efterprøve oplysningerne om Schumachers helbredstilstand hos eksverdensmesterens manager, Sabine Kehm.

Buntes svar er, at Kehm hidtil aldrig har villet ytre et ord til magasinet.

Felix Damm er dog af den opfattelse, at Bunte undlod at spørge Kehm, fordi man ikke ville risikere at ødelægge det stort opsatte julenummer, hvis Kehm dementerede historien.

Galleri med Michael Schumachers søn, Mick Schumacher, der er i gang med at skabe sig en karriere som racerkører:

Mick Schumacher

Sponsoreret indhold