Avicii vandt pris ved MTV-galla

Avicii fik en pris efter sin død ved Video Music Awards i New York.

Avicii fik en pris efter sin død ved Video Music Awards i New York.

Foto: All Over Press

 
 
Afdøde svenske Tim "Avicii" Bergling er nu to gange inden for en uge blevet hyldet for sin musik.
 
Onsdag i sidste uge blev han i Stockholm tildelt "Rockbjørnen" for årets bedste svenske sang for nummeret "Without You".
 
 
Hans far, Klas Bergling, var ved den lejlighed på scenen og takkede i en rørende tale både for den konkrete pris og alle de varme tanker, der var strømmet familien i møde ved Aviciis død tidligere på året.
 
Og i aftes i New York fik han endnu en gang posthumt en stor pris ved Video Music Awards.
 
Avicii hev prisen hjem for bedste "dansevideo" for sangen"Lonely together", hvor den britiske sangerinde Rita Ora medvirker.
 
 
Avicii var også nomineret i kategorien "bedste visuelle effekter"men måtte nøjes med en enkelt pris.
 
Levan Tsikurishvili har instrueret videoen til "Lonely together", og da videoen blev nomineret var det en følelsesladet Tsikurishvili, der kommenterede den store ære.
 
- Det vil være smukt på en meget symbolsk måde, hvis vi vinder, og samtidig vil det være meget tungt ikke at kunne dele glæden med Avicii, sagde Tsikurishvili, da nomineringerne blev afsløret.
 

Familien: - Avicii orkede ikke længere

 
Avicii døde blot 28 år gammel, da han slidt op - psykisk og fysisk - tog sit eget liv på et hotel i Oman fredag den 20. april i år.
 
 
I de første dage efter hans død herskede der tvivl om dødsårsagen, men hans familie lagde derpå den barske sandhed frem i et åbent brev, hvor de mellem linjerne lod forstå, at den svenske verdensstjerne havde begået selvmord.
 
- Vores elskede Tim var et søgende menneske, en skrøbelig kunstner-sjæl, som altid har tumlet med store eksistensielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist som rejste og arbejdede hårdt i et tempo, som førte til ekstrem voldsom stress.
 
- Da han sluttede med at turnere, forsøgte han at finde en balance i livet for at have det godt og samtidig kunne gøre det han elskede mest i livet - at lave musik.
 
- Han kæmpede meget med tanker om meningen med det hele, livet og lykke.
 
 
- Nu orkede han ikke længere.
 
- Han ville have fred.
 
- Tim var ikke skabt til det maskineri, han havnede i. Han var en tyndhudet fyr, som elskede sine fans, men skyede rampelyset.
 
- Tim, du vil være elsket og savnet for altid.
 
- Den du var og din musik kommer til at bære mindet om dig videre.
 
- Vi elsker dig, skrev familien i det rørende brev.
 
 
Avicii blev verdensberømt, da han udgav singlen 'Levels' i 2011 og har senere blandt andet udgivet hits som "Wake me Up" og "Hey Brother".
 
Men efter fem år på verdensscenen i et hæsblæsende tempo med flere hundrede optrædender om året lod han sig totalt udbrændt pensionere fra livescenen i 2016 på grund af helbredsproblemer.
 
Han spillede sin sidste koncert den 28. august 2016 på Ibiza.
 
Han kæmpede af flere omgange med alkoholmisbrug, og misbruget var så omfattende, at han tilbage i 2014 fik betændelse i bugspytkirtlen.
 
Den alvorlige betændelsestilstand – der kan opstå som følge af massivt alkoholmisbrug – betød, at han samme år fik fjernet både galdeblære og blindtarm.
 
GALLERI - alle de vildeste looks ved VMA:

MTV VMA Rød løber 2018

 
 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close