Hollywood 28. september 2018

Avicii søgte hjælp få uger før sin død

Avicii søgte hjælp mod sin angst få uger før, han tog sit liv
Foto: Mega
Den verdensberømte og meget populære svenske dj/musiker Tim "Avicii" Bergling døde i alt for ung en alder på et hotel i Oman den 20. april i år. Han blev blot 28 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Han tog sit eget liv efter at være blevet slidt op fysisk og psykisk af en hæsblæsende karriere med flere hundrede jobs årligt i en kort årrække siden gennembruddet i 2011. Han lod sig pensionere fra den opslidende, internationale musikscene allerede i 2016 men havde angiveligt planer om at vende tilbage til musikverdenen i tiden op til sin død. Men han var en plaget sjæl og søgte hjælp for at bekæmpe sine dæmoner, inden comeback-planerne skulle føres ud i livet.
Det fortæller meditationseksperten Erin Skipper fra Los Angeles til magasinet GQ. Blot få uger før sin død opsøgte Avicii, der boede i en villa til over 100 millioner kroner i Los Angeles, Erin Skipper for at få hjælp til at håndtere sin angst. - Når jeg ser tilbage på det, så havde jeg ingen anelse om i hvor høj grad, han var plaget rent mentalt, siger Erin Skipper. Det var i begyndelsen af marts i år, at en kvinde ringede til hendes arbejdsplads "Det Transcendentale Meditationscenter" for at booke privatsessioner i meditation til en 28-årig musiker, der ikke havde tid til at deltage i hold-undervisningen på centret. Modsat normal praksis indvilgede "Det Transcendentale Meditationscenter" i at sende en behandler ud til Aviciis privatadresse, og Erin Skipper dukkede op uden at kende noget til den unge svenske verdensstjerne og hans berømmelse verden over. – Jeg kunne ikke li', at det var så presset og skulle gå så hurtigt. Han ville lære at meditere meget hurtigt, og jeg ville lære ham at kende først, siger Erin Skipper til GQ.
Hun fortæller til GQ, at Avicii så sund, men træt ud den første gang de mødtes. Han lignede en, der havde meget at tænke over. Han havde læst meget om meditation og havde mange spørgsmål, fortæller Erin Skipper. - Jeg har arbejdet med flere tusinde klienter, og ingen har tidligere stillet så mange og så direkte spørgsmål - i dag står det klart for mig, at han havde det slemt på det tidspunkt, siger Erin Skipper. Hun fortæller til GQ om en privat samtale, hun havde med Avicii. - Han søgte et 'klarsyn' og værktøjer til at håndtere sin angst. Han fortalte, at hans angst havde skubbet ham ud i et alkoholmisbrug. Jeg foreslog ham andre behandlingsformer, men han var meget bestemt omkring, at han ønskede at lære at meditere, siger Erin Skipper. Hun nåede at have fire sessioner á to timer med Avicii i hans hjem.
Den sidste gang var den 28. marts i år - godt tre uger før hans død. Ved deres sidste møde virkede Avicii meget følelsesladet. - Jeg er meget følsom og lider så meget, sagde Avicii ved den sidste session. - Han kæmpede virkelig, og jeg prøvede at støtte han på alle mulige måder. Han søgte en hurtig løsning på sine problemer, siger Erin Skipper. En lille uge efter Aviciis pludselige og chokerende død skrev Aviciis familie i et åbent brev om hans tilstand og om, hvorfor han døde.

Uden at sige det direkte, skrev de, hvad mange havde tænkt - at den verdensberømte dj tog sit eget liv.

- Nu orkede han ikke længere. Han ville have fred, skriver familien blandt andet. Brevet blev udsendt af familien via Aviciis pressekontakt, Ebba Lindqvist. - Vores elskede Tim var et søgende menneske, en skrøbelig kunstner-sjæl, som altid har tumlet med store eksistensielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist som rejste og arbejdede hårdt i et tempo, som førte til ekstrem voldsom stress. - Da han sluttede med at turnere, forsøgte han at finde en balance i livet for at have det godt og samtidig kunne gøre det han elskede mest i livet - at lave musik.

- Han kæmpede meget med tanker om meningen med det hele, livet og lykke. - Nu orkede han ikke længere. - Han ville have fred. - Tim var ikke skabt til det maskineri, han havnede i. Han var en tyndhudet fyr, som elskede sine fans, men skyede rampelyset. - Tim, du vil være elsket og savnet for altid. - Den du var og din musik kommer til at bære mindet om dig videre. - Vi elsker dig, skrev familien. Også hans kæreste har skrevet et rørende afskedsbrev, som du kan læse her.

Avicii brændte ud

Efter fem år på verdensscenen fra 2011-2016 i et hæsblæsende tempo med flere hundrede optrædender om året lod han sig totalt udbrændt pensionere fra livescenen i 2016 på grund af helbredsproblemer.
Han spillede sin sidste koncert den 28. august 2016 på Ibiza. Han kæmpede af flere omgange med alkoholmisbrug, og misbruget var så omfattende, at han tilbage i 2014 fik betændelse i bugspytkirtlen. Den alvorlige betændelsestilstand – der kan opstå som følge af massivt alkoholmisbrug – betød, at han samme år fik fjernet både galdeblære og blindtarm. Tim 'Avicii' Bergling har tidligere fortalt, at han fik det så dårligt af at turnére, at han på et tidspunkt blev fuldstændig led og ked af musik. I september 2017 sagde han i et intervew med musikmagasinet Rolling Stone, at han ikke engang orkede at gå til andres koncerter. – Jeg er stadig traumatiseret. Men jeg er sikker på, at jeg kommer til at gå til koncerter igen. Jeg er begyndt at kunne lytte til musik igen og få noget af den glæde, jeg tidligere havde, tilbage, sagde Avicii. Avicii blev bisat i begyndelsen af juni i år ved en privat ceremoni, hvor kun familien og de nærmeste venner deltog. Bisættelsen blev afholdt på Skogskyrkogården i Aviciis hjemby Stockholm. Natklubejer og en af Aviciis nære venner, Jesse Waits, delte et billede fra den private ceremoni.
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold